Annonce
Guldborgsund

Beboere klager over byggeplaner i Nordbyen

Her vil Skanlux gerne bygge lejligheder som rækkehus-byggeri, men det er en række af de nuværende beboere i området ikke voldsom begejstrede for. Foto: Anders Knudsen/arkivfoto

Skanlux vil opføre 85 nye lejligheder i Nykøbings nordlige del, men beboerne i området mener ikke, at projektet lever op til lokalplanen.

NYKØBING Som tidligere omtalt her i Folketidende - senest i lørdags - har byggefirmaet Skanlux planer om at opføre 85 nye lejligheder i et og to plan på en grund ved Følfodvænget og Kørvelvænget i boligkvarteret Nordbyen lige nord for Nykøbing.

Planerne vækker dog ikke voldsom begejstring hos en række af de nuværende beboere i området, der mener, at projektet strider imod lokalplanen for området.

Allerede i august, da Folketidende første gang omtalte projektet, gik en større gruppe beboere på Anemonevænget og Kørvelvænget sammen og skrev en klage til Guldborgsund Kommune.

Grundene i området er udlagt til såkaldt tæt/lav bebyggelse, men det er ikke det indtryk, beboerne har fået af Skanlux' planer efter at have set kortbilag og omtale af projektet.

- Vi har ikke noget imod, at der skal bygges. Det er måden, man vil bygge på, vi har noget imod, forklarer Jesper Enkebølle, der er en af de beboere, som har klaget til kommunen.

- Skanlux lever efter vores opfattelse ikke helt op til lokalplanen, og når vi andre skulle det, da vi byggede vores huse, skal de selvfølgelig også. I lokalplanen er det beskrevet som et område, hvor der kan bygges hyggelige klyngehuse, og så er det at presse citronen at smække sådan noget op på så lille et område, tilføjer han.

Planen er, at lejlighederne skal bygges som rækkehuse i to størrelser på henholdsvis 85 og 105 kvadratmeter. Alle lejligheder får terrasse og redskabsrum, og det er også meningen, at der skal laves fællesarealer med blandt andet legeplads.

For massivt

Men beboerne frygter, at byggeriet bliver for massivt.

- Byggeriet får således snarere karakter af boligkompleks end de i lokalplanen anførte rækkehuse, gårdhavehuse og klyngehuse. Byggeriet vil være en direkte modsætning til den eksisterende bebyggelse, hvor meget få ejendomme er opført i mere end et plan, skriver beboerne blandt andet i deres klage til kommunen.

Et andet aspekt, der bekymrer dem, er trafikken. I en opfølgende klage til kommunen, som blev sendt senere i august, skriver beboerne blandt andet:

- Nordbyen, og særligt Kørvelvænget og Følfodvænget, vil gå fra at være et stille parcelhuskvarter til trafikeret bymæssig bebyggelse - ganske langt fra forudsætningerne fra de mange parcelhusejere, der har forfulgt drømmen om at bo i et nybyggerkvarter med store grunde, grønne arealer og veje, hvor børnene trygt kunne færdes.

Beboerne hæfter sig i den opfølgende klage også ved, at der i projektet er afsat én parkeringsplads per bolig, hvilket de påpeger værende i strid med lokalplanens bestemmelser om, at der skal være to parkeringspladser per bolig.

- Et krav, samtlige parcelhusejere har måttet efterleve, og som skal fastholdes, da hverken Kørvelvænget eller Følfodvænget egner sig til at agere offentlig parkeringsplads, skriver de.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skanlux rækker hånden frem

Hos Skanlux har direktør Henrik Christensen ikke hørt om beboernes utilfredshed, og han rækker hånden frem til forsoning.

- Der er ikke nogen, der har klaget til os, og vi har jo heller ikke fået nogen byggetilladelse fra kommunen endnu. Hvis de har en repræsentant, som har lyst til at mødes med mig, kunne jeg jo prøve at forklare lidt mere om projektet og høre deres synspunkter.

- Vi har købt grunden som privat udvikler, men jeg har da ikke lyst til at bygge for egne penge, hvis det bliver to-tre år op ad bakke. Jeg vil rigtig gerne have en positiv dialog med dem derude. Hvis vi kan ændre noget, så lad os endelig få nogle input, for vi kommer til at bygge derude, så vi kan ligeså godt bygge noget, alle kan leve med, siger Henrik Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi holder os til lokalplanen

Hos Guldborgsund Kommune oplyser Casper Henriksen, der er leder i TM-myndigheden under Center for Teknik & Miljø, at det er helt bevidst, at man endnu ikke har givet Skanlux en byggetilladelse, og det skyldes netop, at man vil have projektet til at overholde lokalplanen.

- Vi har fået en byggeansøgning ind, og vi kan også godt se, at der er nogle uoverensstemmelser i forhold til lokalplanen - og vi har fra forvaltningens side i sinde at holde os til lokalplanen. Vi er nødt til at få et tilrettet projekt ind først, for det nuværende projekt er væsentligt forskelligt fra lokalplanen. Det har vi meddelt Skanlux, og så afventer vi at modtage nyt fra dem, fortæller Casper Henriksen.

  • Her vil Skanlux gerne bygge lejligheder som rækkehus-byggeri, men det er en række af de nuværende beboere i området ikke voldsom begejstrede for. Foto: Anders Knudsen/arkivfoto
Annonce
112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Annonce
Annonce
112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub