cookie-og-privatlivspolitik
Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) klippede fredag formiddag den røde snor for at markere ombygningen af diabetesambulatoriet.
Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) klippede fredag formiddag den røde snor for at markere ombygningen af diabetesambulatoriet.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Bedre rammer for patienter med diabetes

Nykøbing Sygehus indviede fredag nyrenoverede lokaler, der giver diabetesambulatoriet dobbelt op på plads.
12. juni 2021 kl. 16:05 Af Birgitte Grønning

FAKTA
Dialogprojekt i Nykøbing er nomineret til diabetespris
 
Projektet, der er forankret i det tværfaglige diabetesteam på Nykøbing Sygehus, er et samarbejde mellem Steno Diabetes Center Sjælland og coachingvirksomheden FAAST ApS.
Formålet er at støtte børn og deres familier i at mestre livet med diabetes, så de får de bedste chancer for et godt liv med diabetes.
Diabetesforeningens Handlingspris uddeles på Folkemødet 2021, hvor Diabetesforeningen er vært for et topmøde om diabetes.
Det sker på torsdag 17. juni, hvor vinderen kåres blandt i alt seks indstillede initiativer og belønnes med 10.000 kroner.

NYKØBING Dobbelt op på pladsen og en moderne indgang, der signalerer, at patienterne er vigtige og velkomne her.

Det er blandt de forbedringer, ambulatoriet for diabetespatienter på Nykøbing Sygehus har fået, og det blev fejret fredag.

Steno diabetes-, stofskifte- og osteoporoseambulatorium hedder faciliteterne på Ejegodvej 47 formelt, og det er her, Lolland-Falster og Sydsjællands patienter med sukkersyge kommer til behandling.

Dem er der rekordmange i Region Sjælland, og det er vigtigt, at de sydligste patienter får samme tilgang til god behandling af deres kroniske sygdom, som man har det i andre dele af landet, understregede formanden for Region Sjællands regionsråd, Heino Knudsen (S), i sin indvielsestale.


En hånd i ryggen

Regionsrådsformanden er begejstret for regionens strategi med at decentralisere diabetesbehandlingen, så den kommer tættere på borgerne. Sådan gør man nemlig ikke i andre regioner.

Annonce

- Der er ulighed i sundheden i dag, og det skal vi gøre noget ved. Det er ikke nok, at alle patienter har adgang til at gå ind ad den samme dør til sundhedsvæsenet, for der er nogle, der har brug for en hånd i ryggen for at finde døren, komme igennem den og navigere i de tilbud, der er inde bag døren, sagde Heino Knudsen.

Døren til diabetesambulatoriet var inden renoveringen gemt mellem en gavl og et elevatorskakt, og receptionen var et ydmygt hul i væggen.

Specialeansvarlig overlæge Allan Kofoed-Enevoldsen glæder sig over, at hans personale og patienter nu har fået bedre forhold med lys, højt til loftet og større klinikrum, hvor der ikke også skal være plads til depoter.


Nyt til fødderne

- Vores tidligere forhold fremmede ikke fornemmelsen af, at der var plads til patienten, men nu har vi helt anderledes gode, enkle og overskuelige forhold til for eksempel videokonferencer og rundbordssamtaler, forklarer han.

Udvidelsen giver blandt andet plads til en nyetableret fodklinik med egen fodterapeut og bedre faciliteter til øjenundersøgelser.

Annonce

Også plads til andre

Med de nye rammer vil Nykøbing Sygehus efter sommerferien som regionens tredje sygehus kunne tilbyde sammedagsscreening for diabeteskomplikationer, hvor alle undersøgelser er koncentreret til én dag på sygehuset. Tidligere i år har diabetespatienter fået den mulighed på Sjællands Universitetshospital i Køge og på Næstved Sygehus.

Navnet "diabetes-, stofskifte- og osteoporoseambulatorium" betyder, som navnet antyder, at Ejegodvej 47 også fremover rummer behandling af patienter med andre stofskifte- sygdomme og knogleskørhed.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE