cookie-og-privatlivspolitik
Et nyt erhvervsområde på 56.000 kvadratmeter vest for Guldborgsundcentret er nu udbudt til salg til en fast pris på 160 kroner per kvadratmeter med tillæg af moms.
Et nyt erhvervsområde på 56.000 kvadratmeter vest for Guldborgsundcentret er nu udbudt til salg til en fast pris på 160 kroner per kvadratmeter med tillæg af moms.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Bekymring for FGU-elever

Debat i byrådet om udvidelse af indkøbscenter.
13. december 2019 kl. 16:40 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Der er nu sat en pris på det 56.000 kvadratmeter store område vest for Guldborg- sundcentret, der efter politisk ønske skal udvides med yderligere butiksplads.

Men det vakte under gårsdagens byrådsmøde samtidig undren hos Enhedslisten og SF at bringe området i udbud, inden perioden med borgerhøringer er afsluttet.

- Det virker lidt som at sælge skindet, før bjørnen er skud. Enhedslisten er imod udvidelsen af området bag Guldborgsundcentret, da det betyder, at rekreative områder forsvinder, og at cykelruter skal omlægges, lød det fra Enhedslistens Bente Lerche-Thomsen.

Hun blev suppleret af Socialistisk Folkepartis Annemette Schønberg Johnsen:

- Jeg anerkender ønsket om at udvide butiksområdet. Men kan det ikke gøres på det nuværende areal, hvor der allerede har været flere forslag fremme med udviklingsmuligheder?

Begge udtrykte en bekymring for, hvad der skal ske med det tidligere Multicenter Syd, der nu rummer FGU-uddannelsen.


Muligheder for samarbejde

Det havde Ole K. Larsen (V), der sidder i bestyrelsen i FGU, et bud på.

- Jeg har en stor forståelse for jeres bekymringer til FGU-uddannelsen, men arealet blev med vedtagelsen af kommuneplanen 2020 udlagt som erhvervsareal. Det er en bekymring, som man på uddannelsen har et stort fokus på. Man har vidst det længe, og man er nået langt. Det giver selvfølgelig nogle udfordringer, for det rummer 200 mennesker, der er ved at opkvalificere sig til job og uddannelsen. Men det giver også spændende muligheder for at lave samarbejder med andre institutioner, sagde Ole K. Larsen.

Dermed stemte Enhedslisten og SF også for udvidelsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce