cookie-og-privatlivspolitik
Kanten på Torvet er det store samtaleemne. Også på Facebook, hvor en artikel har fået flere end 100 kommentarer fra bekymrede mennesker.
Kanten på Torvet er det store samtaleemne. Også på Facebook, hvor en artikel har fået flere end 100 kommentarer fra bekymrede mennesker.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Bekymring for børn på Torvet under sne og is

Borgere er bekymrede for kantsten på Torvet, når der kommer sne og is.
12. november 2019 kl. 16:52 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Torvet er ikke kun et stort samtaleemne på Torvet. På Folketidendes facebookprofil fik en artikel om udfordringen omkring den omtalte kantsten flere end 100 kommentarer med på vejen.

Et par personer betegner det nye torv som flot og glæder sig til at tage det i brug til sommer.

Men langt de fleste kommentarer går på, at det er en udfordring, som arkitekter og projektledere skulle have forudset og taget i opløbet. Arbejdsgruppen bag Torvet er nu i gang med at finde løsninger, der skal forhindre faldulykker.

Asger Kjær er pensioneret advokat og har også været forbi Torvet. Han er bekymret for, hvordan det skal gå, når kanten bliver endnu sværere at spotte, når der falder sne, og det bliver isglat.

- Jeg kan godt se, at stenene tæt på kanten er lidt mere ru, så man bliver opmærksom. Men det kan man ikke se, når der er faldet sne. Det gælder også, hvis man belyser kanten, hvor lygterne også vil kunne blive dækket til. Altså, jeg kan sagtens gå udenom, men når det bliver jul og snevejr, kommer der til at ryge nogle børn ud over den kant, mener han.

Folketidende har taget kontakt til arkitekten bag Torvet for at forstå meningen med kanten. Men det har ikke været muligt at få en kommentar.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce