cookie-og-privatlivspolitik

11

Billeder

Gruppen fra Guldborgsund Ungdomsskole besøgte igen tirsdag formiddag Dame, efter branden var blevet slukket.
Foto: Privatfoto

Guldborgsund

Besøgte Notre Dame kort før brand

BILLEDSERIE: Unge fra Guldborgsund Ungdomsskole var nogle af de sidste, der nåede at opleve Notre Dame i Paris.
16. april 2019 kl. 11:50 Af Margit Olsen

Annonce

GULDBORGSUND/PARIS En gruppe unge fra Guldborgsund Ungdomsskole var nogle af de sidste turister, som nåede at besøge Notre Dame-kirken i Paris inden den ødelæggende storbrand brød ud i aftes.

Ialt 38 unge mennesker er sammen med tre ansatte fra den lokale ungdomsskole på påskeferie i Paris. Mandagens aktiviteter gjaldt blandt andet et besøg i Notre Dame.

- Da vi lige over frokost stod i en meget lang kø foran kirken, var der lidt brokkerier fra de unge over, at vi skulle vente så længe. Og ikke alle mente, at det var værd at vente på, fortæller den ene af lederne på turen, Moira Langton Sørensen, som til daglig underviser i fransk i ungdomsskolen.

- Vi kom heldigvis ind, og da vi sad på vores hotel i aftes og spiste, kunne vi se i nyhederne, at kirken stod i flammer. Så var der ikke længere brokkerier over, at vi havde ventet længe i kø. Men derimod en glæde over, at vi havde nået at se kirken, siger Moira Langton Sørensen.

Hele holdet fra Guldborgsund Ungdomsskole er indkvarteret på et hotel, som ligger godt seks kilometer fra Notre Dame, så de kunne ikke se branden fra hotellet.

14-årige Ida Ravn fra Nykøbing, som er med på turen, fortæller at hun er glad for at have set kirken.

- Det var meget spændende og en meget flot kirke, og det er rigtig trist, at så stor en historisk ting nu er brændt, siger hun.

Turen med ungdomsskolen, som startede i fredags, bliver ikke berørt af branden, idet der er planlagt mange oplevelser i Paris, som de unge skal nå, inden de torsdag skal retur til Nykøbing.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce