cookie-og-privatlivspolitik
Flemming Engler mener, at han og bestyrelsen har svært ved at engagere medlemmer og kommune i klubbens overlevelse.
Flemming Engler mener, at han og bestyrelsen har svært ved at engagere medlemmer og kommune i klubbens overlevelse.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Bestyrelse trækker sig kollektivt

Manglende opbakning fra medlemmer og kommune gør, at ledelsen i presset klub går.
20. april 2021 kl. 21:20 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING Nykøbing Badmintonklub, NBK, kan onsdag aften i næste uge stå uden bestyrelse.

De fire nuværende bestyrelsesmedlemmer har i indkaldelsen til generalforsamlingen, der finder sted da, alle meldt deres afgang. Det skyldes manglende opbakning, fortæller formand Flemming Engler.

- Under coronaen har vi, når vi har måttet have åbent, haft ekstra meget rengøring, som vi ikke har råd til at købe, som kommunen ikke har givet tilskud til, og som ingen medlemmer har villet hjælpe med, når vi har spurgt dem. Derfor har bestyrelsen måttet lægge yderligere timer til for at klare opgaven, fortæller han.

Også et julelotteri, der skulle hjælpe på foreningens økonomi, var det svært at få medlemmerne til at melde ind til som indsamlere.

Det sker i en tid, hvor foreningen længe foruden driften har prøvet at indsamle midler til den omfattende renovering, hallen trænger til.

Annonce

En arbejdsgruppe, der ville lave hallen til en selvejende hal, som skulle køre uafhængigt af badmintonklubben, har ikke kunnet give en dato for, hvornår den kunne aflaste NBK-bestyrelsen.

- Havde vi haft en dato, havde man noget at forholde sig til, siger Flemming Engler og tilføjer:

- Alt i alt er vi nået dertil, at er vi de eneste fire, der kæmper for bygningen, så er det lige meget.

Opråbet i indkaldelsen har dog haft den virkning, at mange af de 136 medlemmer har henvendt sig for at høre til, hvad der sker. Men kun otte, foruden bestyrelsen, har meldt sig til generalforsamlingen. Grundet coronarestriktioner er der tilmeldingsfrist onsdag til denne, som af samme årsag holdes udendørs ved hallen.


Politiker er optimistisk

Flemming Engler afviser ikke, at bestyrelsen kan fortsætte, hvis der ved generalforsamlingen pludselig er en masse, der melder sig til at støtte op.

Annonce

Bestyrelsen kæmper desuden videre frem mod generalforsamlingen. Der har været kontakt med kommunen, herunder formand for kultur, fritid og bosætningsudvalget Martin Lohse (G). Og politikeren er positiv for klubbens fremtid.

- Vi arbejder på at finde pengene og en løsning på sagen, og jeg er ret optimistisk omkring det, siger han og fortsætter:

- Uanset hvilken klub der nedlægges, er det en katastrofe for os, for medlemmerne deri får så stoppet deres aktivitet. Men der er historisk vingesus omkring NBK, og også derfor arbejder vi på at finde de her penge.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE