cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Bestyrelsesmedlem: Digelaget forsømmer sin pligt

- Der er masser af penge. Vi har jo millioner, for fanden! siger Per Kamper Hansen, der er medlem af digelagets bestyrelse.
20. september 2019 kl. 20:20 Af David Arnholm

Annonce

SYDFALSTER Sommerhusejer Henning Mussegaard har ret, når han i Folketidende i går kritiserer Det Falsterske Digelag for ikke at gøre nok for at vedligeholde stien på digets top. Det mener Per Kamper Hansen, der er medlem af digelagets bestyrelse.

- Det kan jo konstateres, at der ikke er brugt penge på vedligehold af diget, siger Per Kamper Hansen, der i sagen om cykling på diget er i opposition til resten af bestyrelsen.

Lidt er der selvfølgelig brugt, medgiver han.

- Men der er ikke brugt ret meget på at vedligeholde toppen, siger han og bemærker, at man gradvist kunne have forhøjet diget, hvis man år for år lagde lidt materiale på toppen.

Det ville også kunne give gående og cyklister bedre forhold.

- Vi har lappet med noget ler, men det gjorde, at folk jappede rundt i sådan noget leret smat i efterårsmånederne. Det kan jeg ikke acceptere, bemærker han og fortæller, at han ligesom Henning Mussegaard kender til flere eksempler på folk, der er faldet og kommet til skade.

Det sparsomme vedligehold skyldes ikke mangel på penge, fastslår Per Kamper Hansen.

- Der er masser af penge. Vi har jo millioner, for fanden, og jeg har flere gange foreslået, at vi bare kan hæve digeskatten, bemærker han og noterer, at digelaget år for år burde renovere forskellige strækninger.

I Folketidende i går gav Henning Mussegaard udtryk for, at det er helt bevidst, bestyrelsen undlader at vedligholde stien.

- Det gør man, fordi man i digelaget gør, hvad man kan for at holde folk væk fra diget, sagde han og kaldte det "direkte chikane". Så vidt vil Per Kamper Hansen ikke gå.

- Det er ikke noget, der er blevet snakket om i bestyrelsen, at "det gør vi!", for så havde jeg virkelig opponeret. Men umiddelbart vil man sige, at det er pligtforsømmelse over for digeskatteyderne.

Folketidende har forgæves efterspurgt en kommentar fra digelagets formand, Søren Bjerregaard.

Læs også "Kritiserer vedligeholdelse af spor på dige"


- Det kan jo

konstateres, at der ikke er brugt penge på vedligehold af diget Per Kamper Hansen

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce