cookie-og-privatlivspolitik
Biblioteket er åbent igen efter coronanedlukningen, og bøgerne skal tilbage, så andre kan låne dem.
Biblioteket er åbent igen efter coronanedlukningen, og bøgerne skal tilbage, så andre kan låne dem.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Bibliotek betaler ikke 627 bøder tilbage

Lånere på Lolland Kommunes biblioteker får corona-bøder retur, men sådan bliver det ikke i Guldborgsund.
14. juni 2021 kl. 06:13 Af Birgitte Grønning

GULDBORGSUND Under coronanedlukningen var også Guldborg­sund-bibliotekerne ramt, og lånerne kunne i en periode hverken låne eller aflevere bøger og andre materialer.

Biblioteket gav sine lånere et corona-amnesti for afleveringen af de bøger, de havde liggende derhjemme, så man ikke fik bøde for at aflevere for sent.

Nu er der igen åbnet på bibliotekerne, og ved det første besøg har en del lånere opdaget, at de står med en bøde udløst af for sent afleverede bøger.

Folketidende har fået henvendelser fra flere af bibliotekets trofaste og gennem mange år "lovlydige" lånere, der ærgrer sig over bøden.

Eksempelvis skal en låner, der ikke ønsker sit navn i avisen, slipper 125 kroner for fire bøger, der skulle have været afleveret i december. Den nye frist på 1. juni var låneren ikke opmærksom på.

Annonce

- Der har været så mange skiftede regler og datoer undervejs. Det har været meget forvirrende, mener han.


Slipper ikke for bøder

I Lolland Kommune har bibliotekerne, som Folketidende fortalte det forleden, besluttet at annullere bøderne, fordi biblioteket vurderer, at deres lånere ikke er blevet godt nok informeret om frister og regler, inden de fik en bøde på op til 200 kroner.

Men sådan bliver det ikke i Guldborgsund Kommune, lyder meldingen fra lederen af Borgerservice og Guldborgsund-bibliotekerne, Charlotte Møller.

- Vi har valgt at fastholde gebyrer, da vores lånere og brugere er afhængig af, at vi har bøger, tidsskrifter og andet materiale til rådighed. Det er hele forudsætningen for, at vi kan være bibliotek for alle brugere. Bliver de lånte materialer ikke afleveret, går det ud over alle de andre brugere, der gerne vil låne materialerne, forklarer hun og fortsætter:

- Vi har på grund af coronasituationen haft en gebyrfri periode helt frem til 1. juni, og siden genåbningen 21. april har vi gjort virkelig meget ud af at informere om aflevering af lånte bøger og materialer, hvornår den gebyrfri periode udløb, og at man har kunnet aflevere gennem brevsprækker på stort set alle biblioteker. Det har vi gjort ad både fysiske og digitale kanaler. Fra 4. maj og frem har vi sendt hjemkaldelser til de brugere, der måske har overset informationen, så vi ad den vej har sikret os, at alle har fået mulighed for at aflevere uden gebyr.

Annonce

Biblioteket oplyser, at 627 lånere har fået tilskrevet et gebyr i forbindelse med coronanedlukningen, og at gebyret i gennemsnit er på 90 kroner per låner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE