cookie-og-privatlivspolitik
De ellers indbydende møbler på biblioteket må stadig ikke bruges, heller ikke når personalet er gået hjem.
De ellers indbydende møbler på biblioteket må stadig ikke bruges, heller ikke når personalet er gået hjem.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Biblioteker åbner yderligere

Fra mandag kan biblioteker igen benyttes uden for den bemandede åbningstid.
10. august 2020 kl. 08:40 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

GULDBORGSUND Siden nedlukningen i marts på grund af coronavirussen har det ikke været muligt at benytte kommunens biblioteker uden for åbningstiden, men det bliver det igen fra på mandag.

Fra da vil alle bibliotekerne kunne besøges i hverdagene mellem 7 og 22, hvor der for eksempel hidtil mandag til torsdag kun har været åbent 10 til 18 i Nykøbing, hvor personalet var på plads.

Biblioteket kunne allerede have lavet denne åbning i juni, fortæller leder af bibliotek og borgerservice i Guldborgsund Kommune, Charlotte Møller.

- Da besluttede vi, at vi ikke ville lave flere ændringer over sommerferien og heller ikke åbne yderligere lige op til, at mange medarbejdere gik på sommerferie, siger hun.

Nu har man fuld styr på det med at have borgerne tilbage på biblioteket, men der bliver stadig en række begrænsninger.

De ubemandede åbningstider gælder kun i hverdagene. Børnebiblioteket, hvor der er meget legetøj, der ikke må leges med endnu, lukkes, når personalet går hjem, og stofsofaerne i voksenområderne er spærret af for brug.

Charlotte Møller glæder sig over, at der kan åbnes yderligere og nævner, at det har været et stort ønske fra brugerne. Ikke mindst dem, der har arbejdet og derfor har haft svært ved at nå forbi inden lukketid.

Hun påpeger i øvrigt, at hvis man venter på et nyt pas, der ligger på udleveringsreolen, kan dette nu hentes, også selvom personalt ikke er der.

I følge Lolland Kommunes hjemmeside, er det også muligt at besøge bibliotekerne udenfor åbningstiderne på bibliotekerne i Nakskov, Maribo og Rødbyhavn fra klokken 7 til 22.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce