cookie-og-privatlivspolitik
En glad, men overasket Birgitte Kyhn vandt prisen som årets træner. I begyndelsen af november bliver hun hyldet igen foran hundredvis af mennesker i DGI-byen i København.
Foto: Majbritt Andersen

Guldborgsund

Birgitte er årets træner

Linedancer kåret af DGI som den bedste træner
17. september 2019 kl. 12:54 Af Martin S Poulsen

Annonce

NYKØBING 56-årige Birgitte Kyhn Nielsen gør en kæmpe forskel som træner i Dance In Line. Mandag aften blev hun midt under træningen i Folkedanserhuset på Østre Allé overrasket af Danmarks Gymnastik og Idrætsforbund DGI med titlen årets danske træner 2019.

- Det er fantastisk. Jeg er meget taknemmelig for, at danserne har tænkt på at indstille mig til prisen. Der er jo ikke nogen mig, hvis der ikke er nogen dansere. Jeg gør jo bare det, jeg brænder for, sagde Birgitte Kyhn Nielsen lige efter den store overraskelse.


Overrasket på dansegulvet

DGI's jury overraskede Birgitte Kyhn Nielsen midt i træningen af det øvede linedancerhold i foreningen Dance In Line mandag aften med blomster, diplomer og titlen som årets træner. Med titlen følger også en check på 50.000 kroner.

Birgitte Kyhn Nielsen har i 25 år været instruktør i Dance In Line. Hun er den eneste instruktør i foreningen og træner alle fem hold fordelt på to dage i ugen. Her kommer hun med sjove stikpiller til danserne, griber ud, hvis en danser har en dårlig dag, lægger kaffepauser ind i træningen, så der er tid til at pleje fællesskabet i dansefamilien, og svinger penslen, når gulvet skal lakeres. Det var alt sammen med til at sende hende til tops blandt de 110 kandidater, der i år kæmpede om prisen. Det fortæller Hanne Lene Haugaard,

- Birgitte har så meget DGI-DNA. Hun har ydet en lang og sej indsats og bliver fortsat ved med at give gejst og glæde videre år ind og ud. Samtidig har hun de menneskelige kompetencer, der gør, at hun formår at tage alle med og får alle til at føle sig velkomne, siger Hanne Lene Haugaard, der er medlem af DGI's hovedbestyrelse og en del af juryen, der valgte Birgitte Kyhn som vinder.


Bruger billeder i dansen

To dansere fra Dance In Line havde nomineret Birgitte Kyhn Nielsen til årets træner i DGI. Den ene, Karina Henriksen, er også formand for Dance In Line. I sin nominering beskriver hun blandt andet, hvordan Birgitte Kyhn Nielsen sætter kreative billeder på svære trin.

Når for eksempel dansetrinene "rocking chair" driller, får danserne af Birgitte Kyhn besked på, at den ene fod har trådt i et stykke tyggegummi, og at de skal lave en gyngestolsbevægelse med kroppen og det andet ben.

Efter overraskelsen mandag aften blev Birgitte Kyhn Nielsen fejret i Folkedanserhuset med kage, champagne, flag og masser af rosende ord. Hun kvitterede med at dele krammere ud til alle de 40 fremmødte dansere.

Birgitte Kyhn kan nu se frem til at blive hyldet på DGI's årsmøde lørdag 2. november i DGI-byen i København. Her vil hun få overrakt checken på 50.000 kroner, der for eksempel kan bruges til en oplevelse i et af DGI's centre eller til nyt udstyr. I år var 17. gang, at DGI uddelte prisen som årets træner. Sidste år løb et trænerteam på fem fra Ringe Gymnastikforening på Fyn med titlen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce