cookie-og-privatlivspolitik
Kunder og ansatte har en stor stjerne hos parret, der vægter værtskab i butikken højt.

3

Billeder

Kunder og ansatte har en stor stjerne hos parret, der vægter værtskab i butikken højt.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Blandt Danmarks tre bedste

Stædighed, utålmodighed og hårdt arbejde har rykket gårdbutik fra katastrofe til succes.
19. september 2020 kl. 18:04 Af Anne Katrine Petersen

Annonce

BØTØ Hvordan vender man vand på markerne og råd i kartoflerne til en nominering som en af Danmarks bedste gårdbutikker på tre år?

Svaret på det spørgsmål skal man til Bøtø for at finde, hvor ejeren af Marielyst Gårdbutik, Bo Nielsen, tager imod med hænderne i dagens kartoffelhøst. Den er noget bedre, end den var i 2017.

- Vi har ikke så mange bakker på Falster, men kan godt opleve modvind. Det gjorde vi lige med det, siger han og viser et album med billeder af den ene våde mark efter den anden.

Sidenhen er vinden dog vendt ganske betydeligt, og i begyndelsen af denne måned kunne Bo Nielsen offentliggøre, at gårdbutikken var med i opløbet om at blive Danmarks bedste.

- Det gør mig ydmyg og stolt, siger Bo.


God jord og god energi

Hvordan det egentlig kan lade sig gøre er, ifølge manden selv, en kombination af hans egen stædighed, et utålmodigt sind, vilje og ikke mindst en masse hjælp.

Det bekræfter hustruen, Michella, der lige kigger ind. Det gør hun ofte. Ifølge Bo har hun både sine 37 timer på kommunen og tilsvarende i gårdbutikken.

- Jeg oplever det ikke som et arbejde. Det er vel bare vores livsstil, siger hun.

Parret købte gården tilbage i 2017.

- Vi købte, fordi jorden er fantastisk til grøntsager, forklarer Bo, der er uddannet landmand.

Jorden er faktisk så god, at den skal opleves, mener han, og afsted går det på markvandring.

Aspargesmarkerne forventer han sig meget af med hvide, grønne og violette asparges, der for alvor kan skæres på til foråret. Den fantastiske jord kommer atter på tale. Bo er hurtigt nede på knæ og graver i jorden med de bare næver. Det øverste lag ser tørt ud, men ikke ret langt nede bliver den mørkere, fugtig og faktisk til at forme en smule. Der er ingen sten. Jorden er inddæmmet og rig på næringsstoffer.

Nogle landmænd vil måske mene, at Bo Nielsen ikke er landmand, men gartner, og det fornægter Bo Nielsen egentlig ikke. Korn og roer er ikke lige ham.

- Der er en helt anden dynamik i grøntsager, for eksempel med ærter. Man sår ad flere omgange, det spirer hurtigt, forklarer han.

Sådan er det faktisk også lidt med Bo og Michellas tanker om alle de muligheder, gårdbutikken og jorden rummer. Flere arrangementer, flere produkter på hylderne. Men de skal lige kunne følge med. Om de bliver Danmarks bedste gårdbutik, afgør en jury i oktober måned.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce