cookie-og-privatlivspolitik

12

Billeder


Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Bød velkommen til BeltCup '19

BILLEDSERIE: Fodboldledere og borgmester John Brædder talte om sammenhold på tværs af landegrænser.
05. juli 2019 kl. 20:40 Af Andreas Johansen

Annonce

NYKØBING Sportshallen i Nykøbing F. Hallerne summede af dansk, tysk og ikke mindst engelsk fredag aften. Klokken 17.30 åbnede BeltCup 2019 med taler fra flere af de mest betydningsfulde mennesker i fodboldens verden - i hvert fald på disse breddegrader.

Aftenens første taler var dog dansk og ikke en mand, der normalt er at finde på sidelinjen, borgmester John Brædder (G), der brillerede ved at tale ikke bare dansk, men også tysk og engelsk, så alle tilhørerne kunne forstå hans budskaber.

- Jeg vil tale om tre f'er i dag. Fodbold, forbindelser og fremtid. Femernforbindelsen får en enorm betydning for vores fremtid her i regionen. Vi får flere arbejdspladser, flere borgere og bliver bundet tættere sammen med vores tyske naboer. Samarbejdet i regionen bliver afgørende, for fremtiden, det tredje og sidste f, kommer - det er nu, vi kan gøre noget ved den, sagde borgmesteren fra talerstolen flankeret af danske og tyske flag.


Fodbold kender ikke farve

Efter John Brædder selvfølgelig også havde takket de mange, der har spillet en rolle i at få stablet BeltCup '19 på benene, så overgik talerstolen til Rainer Koch, der spiller en vigtig rolle i det tyske fodboldforbund, som er verdens største af sin slags.

- Fodbold forbinder. Det gør mange ting muligt. Uanset hvem man er, hvilken nationalitet, sprog eller hudfarve man har, kan man mødes om fodbolden. Og det er det, der gør den så speciel. Forbindelsen her vil gøre, at vores to lande og regioner kommer tættere på hinanden. Held og lykke til alle de deltagende mandskaber, sluttede præsidenten i det tyske fodboldforbund.


Håber at møde jer til VM

Derfra tog formanden for Dansk Boldspil Union, Jesper Møller, talerstolen. Han roste den store indsats, der tydeligvis lå bag BeltCup.

- Lad mig starte med at sige, at jeg ikke skal takkes for at komme. Besøget har I selv fortjent med det store arbejde og det flotte samarbejde, I har stablet på benene. Det er flot. Og fodbold bygger bro - eller i dette tilfælde en tunnel - mellem mennesker og nationer. Vi har haft travlt i DBU, og næste år får vi endnu mere travlt. Vi skal nemlig afholde fire VM-kampe i København næste sommer. Måske vi møder Tyskland i finalen, jokede formanden for DBU, Jesper Møller.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

Annonce