cookie-og-privatlivspolitik
"Cirkus Saragossa" hed Teatret Maskens seneste børneforestilling fra slutningen af 2020, hvor skoleelever på Lolland-Falster kunne få sig en kulturel oplevelse.
"Cirkus Saragossa" hed Teatret Maskens seneste børneforestilling fra slutningen af 2020, hvor skoleelever på Lolland-Falster kunne få sig en kulturel oplevelse.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Børn kan fortsat komme i teatret med ny aftale

Kommune har forlænget aftale om køb af skolebilletter til Teatret Masken, så alle elever besøger det årligt.
27. februar 2021 kl. 14:46 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Alle skoler i Guldborgsund Kommune har de seneste fem år haft mulighed for at sende deres elever fra 0. til 10. klasse en tur i Teatret Masken i Nykøbing, og det kan de også de kommende år.

Kommunen har netop forlænget den eksisterende aftale for tre år, så den gælder til og med skoleåret 2023/24. Dermed har eleverne fortsat mulighed for at opleve professionel scenekunst på nærmeste hold.

Forlængelsen af aftalen er vedtaget af kommunens børn, familie og uddannelsesudvalg samt kultur, fritid og bosætningsudvalget, og formanden i førstnævnte, Simon Hansen (S), er glad for, at endnu flere af kommunens skoleelever får mulighed for at få en teateroplevelse med i rygsækken.

- Vi ønsker at skabe fagligt udfordrende og samtidig spændende miljøer for vores skoleelever, udtaler han i en pressemeddelelse fra kommunen og fortsætter:

- Vores dagtilbud og skoler gør allerede brug af kommunens mange kulturtilbud inden for musik og teater. Vi mener, at det er oplagt at fortsætte med at give vores skoleelever en særlig oplevelse i hverdagen ved at lade dem overvære en professionel forestilling i Teatret Masken.

Annonce

Teaterbesøgene kan have stor betydning for eleverne fremadrettet, mener politikeren.

- Det er vigtigt, at vores børn og unge i en tidlig alder får adgang til vores rige kulturliv, så de forhåbentlig bliver nysgerrige, suger ny viden til sig og selv får lyst til at være en del af meningsfulde fællesskaber, siger han.


Har fokus på dannelse

Guldborgsund Kommune er rigtig godt på vej til at blive Danmarks dannelseskommune, mener formanden for kultur, fritid og bosætningsudvalget, Martin Lohse (G).

- Lige netop dette tilbud til vores skoleelever er et godt eksempel på, hvad vi helt konkret gør for at leve op til vores strategiske målsætning. Vi sætter fokus på dannelse, fordi vi gerne vil give vores børn og unge de bedste forudsætninger for at klare sig i det moderne samfund, siger han, der også er begejstret for forlængelsen af tilbuddet til skoleeleverne, og uddyber:

- Vi tror, at dannelse forstået som netop kritisk sans, demokratisk forståelse, refleksion og fordybelse vil være vigtige og afgørende dyder i fremtiden. Vores mål er, at børn og unge fra Guldborgsund Kommune med det i bagagen får mulighed for at blive den bedste udgave af sig selv.

Annonce

"Jeg elsker det her sted"

Udgiften til skolebilletter til Teatret Masken står årligt kommunen i 180.000 kroner, som finansieres ligeligt af de to politiske udvalg.

Kommunens skoler udnytter i vid udstrækning muligheden for, at eleverne kan komme i teatret. I skoleåret 2018-19 var 4.757 elever på besøg i Teatret Masken for at se en børne- eller ungdomsforestilling, og 4.478 gæstede teatret gennem tilbuddet i 2019-20.

I Teatret Masken er de glade for besøgene og den forlængede aftale, fortæller teaterleder Hannah Karina Mikkelsen til Folketidende.

- Det er fantastisk og super dejligt, for det betyder helt vildt meget, at alle de her børn kan få en scenekunstnerisk oplevelse hvert år. Ikke alle børn kommer afsted i teatret med deres forældre, men når de kan det med deres skole, er der lige vilkår for alle, siger hun.

Hun betoner, at det er vigtigt, at teatret er et trygt sted for børnene, et sted, de er vant til at komme, så de foruden oplevelsen og dannelsen fra besøget også har lyst til at gæste det, når de bliver voksne.

Annonce

- Vi havde en forestilling for en lokal skole, hvor jeg hørte en lille pige sige "åh, jeg elsker bare det her sted", da hun kom ind i teatersalen. Jeg kneb nærmest en tåre, for det er så dejligt at høre, når børn har det sådan, siger hun.

Læs også artiklen "Forestilling tager fat i stort tabu"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

Annonce

ANNONCE