cookie-og-privatlivspolitik
Børnehuset Østerbro ligger, hvor Børnehuset Mariehønen tidligere havde til huse. Her er Børnehuset Lindholm i år også flyttet ind. To af de seks stuer har dog været hjemsendt de seneste dage.

2

Billeder

Børnehuset Østerbro ligger, hvor Børnehuset Mariehønen tidligere havde til huse. Her er Børnehuset Lindholm i år også flyttet ind. To af de seks stuer har dog været hjemsendt de seneste dage.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Børnehus ramt af corona

To børn fra institutionen blev forleden konstateret smittet.
25. november 2020 kl. 17:30 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Flere og flere steder har tilfælde af coronavirus, og forleden gik det ud over Børnehuset Østerbro.

Fredag, samme dag som en kursist på VUC i Nykøbing blev konstateret smittet, fik to børn fra institutionen og deres forældre positive testsvar tilbage, fortæller børnehusets leder Pia Johnson.

Hun gav besked til centerchefen på børneområdet i kommunen, hvorefter kommunens hygiejnesygeplejerske guidede dem gennem forløbet med at give besked til de øvrige forældre på børnenes stuer, som fik nummeret til Styrelsen for patientsikkerhed.

- Derudover handlede det om at finde ud af, hvornår børnene sidst havde været i institutionen, og hvem de havde været sammen med, fortæller lederen, og her var arbejdet hjulpet af to ting:

- Vi har i forvejen delt op efter de skarpe retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, så vi ikke blander børn fra forskellige stuer på stuerne. Og da der var mistanke om, at børnene kunne være smittet, havde de ikke været i institutionen onsdag og torsdag op til i fredags.

I sidste ende måtte to stuer, en børnehave- og en vuggestue, med i alt 25 børn samt 7 voksne blive hjemme mandag. Alle blev bedt om at blive testet, og i takt med at de negative testsvar rullede ind, har de kunnet komme tilbage.

- Vi har tre medarbejdere, der har kunnet møde ind igen, og indtil videre er der syv børn, der kommer i morgen (i dag, onsdag, red.), fordi de har fået negative svar tilbage. Ingen har haft positive test, kunne Pia Johnson fortælle tirsdag eftermiddag.

Smittetilfældene er de første i institutionen, og lederen er overrasket over, hvor roligt det er gået.

- Vi har fået så god vejledning fra hygiejnesygeplejersken, siger hun og tilføjer:

- Medarbejderne har været gode og har taget det roligt, og det samme har forældrene. Nogle har sagt, at "det måtte jo komme." Vi håber ikke, at det sker igen, men skulle det ske, så ved vi, hvad vi skal gøre, og så tager vi det stille og roligt som denne gang.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce