cookie-og-privatlivspolitik
152 borgere kom forbi de to lørdage i maj, hvor Borgerservice havde åbent for fornyelse eller udstedelse af pas. Det betød alt udsolgt, hvad angik ledige tider.
Foto: Guldborgsund Kommune

Guldborgsund

Borgerservice har travlt med at forny pas

Ventetiden kom op på en uge, før der også blev åbnet enkelte lørdage.
08. juni 2021 kl. 12:30 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING Borgerne i Guldborgsund Kommune har for alvor fået færden af muligheden for måske snart at kunne rejse til udlandet igen.

Efterspørgslen på at få fornyet eller udstedt pas i Nykøbing gjorde for nogle uger siden, at Borgerservice åbnede om lørdagen for at kunne behandle alle sagerne. Det fortæller lederen af Bibliotek & Borgerservice i kommunen, Charlotte Møller.

- Vi var oppe på, at man skulle vente en uge for at komme til, siger hun med henvisning til, at folk har skullet bestille tid, hvor det, før coronapandemien, var muligt blot at møde op og stille sig i kø for at fået lavet eller fornyet pas.

22. og 29. maj blev der derfor åbnet i fire timer for at behandle de mange pas-henvendelser, og det var så populært, at det gentages nu på lørdag.

- Vi havde 152 tider de to dage, og samtlige blev taget. På lørdag har vi udvidet, så vi har fire på arbejde i stedet for tre, og der var allerede i morges (mandag, red.) taget 90 af de 138 tider, siger Charlotte Møller, der ser flere årsager til efterspørgslen:

Annonce

- Det er en coronapukkel, for mange har ikke fået fornyet deres pas i den periode. En del har nok også ventet og tænkt, at de alligevel ikke skulle ud at rejse nu til sommer, men i takt med at der flere og flere steder åbnes for, at man kan rejse dertil, så kan vi mærke det på tidsbestillingerne ved os, at tiderne ryger hurtigere.

Det er endnu ikke lagt fast, om der åbnes for pas-henvendelser endnu en lørdag. Borgerservice vil vurdere ud fra efterspørgslen de kommende dage, om det er nødvendigt.

Ønsker man at benytte sig af, at der er lørdagsåbent, skal man bestille tid hos Borgerservice på telefon 5473 1000 eller via kommunens hjemmeside.


- Det er en

coronapukkel, for mange har ikke fået fornyet deres pas i den periode. Charlotte Møller, leder af Bibliotek & Borgerservice i Guldborgsund Kommune

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE