cookie-og-privatlivspolitik
Borgmester John Brædder går nu til Social- og Indenrigsministeriet i kampen for, at Guldborgsundlisten kan bevare partibogstavet G.
Borgmester John Brædder går nu til Social- og Indenrigsministeriet i kampen for, at Guldborgsundlisten kan bevare partibogstavet G.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Borgmester vil kæmpe for sit partibogstav

John Brædder vil klage til Social- og Indenrigsministeriet over, at Guldborgsundlisten skal afgive listebogstavet G til Veganerpartiet.
15. september 2020 kl. 13:00 Af Jakob Poulsen

GULDBORGSUND Det kom som lidt af et chok for Guldborgsundlisten og borgmester John Brædder, da net-mediet DK Nyt mandag kunne fortælle, at Guldborgsundlisten sammen med 19 andre lokale partier og lister landet over skal finde sig et andet bogstav på stemmesedlen til næste kommunalvalg.

Det skyldes, at Social- og Indenrigsministeriet har godkendt Veganerpartiet som opstillingsberettiget til Folketinget og i samme ombæring tildelt partiet listebogstavet G - altså det bogstav, som Guldborgsundlisten og de øvrige lister ellers havde.

Og da Veganerpartiet er et landsdækkende parti, får de eneret på partibogstavet. Den beslutning vækker ikke ligefrem glæde hos John Brædder. Han er som sådan ikke utilfreds med, at det lige er Veganerpartiet, der nu har fået overdraget G'et, men mere måden, det er sket på.


- Tåbelige regler

- Det er nogle tåbelige regler, når man bare kan tage et bogstav, der i forvejen bliver brugt af andre lister ude i kommunerne. Vi har trods alt haft G'et i mange år. Jeg synes ikke, det er fair. Når de skal finde bogstaver til nye partier, må de tage nogle, der ikke allerede er taget af andre. Men det er jo lidt det samme, når Klaus Riskær vælger at kalde sit nye parti Borgerlisten. Det navn er der også andre lokale lister, der har, siger John Brædder.

Han har ikke tænkt sig at opgive G'et uden kamp. Udover at være borgmester i Guldborgsund Kommune er John Brædder også formand for Lokallisterne i Danmark, som er en landsforening for lokal- og borgerlister, og han vil nu tage kontakt til Social- og Indenrigsministeriet.

Annonce

- Jeg vil skrive til ministeriet og gøre opmærksom på, at jeg synes, reglerne er rigide. Det er jo ikke kun os i Guldborgsundlisten, der bliver ramt af det her.

- Jeg får sandsynligvis det svar, at sådan er reglerne, men så må man lave reglerne om. Det er vigtigt for det kommunale selvstyre, mener John Brædder.

Hvis Guldborgsundlisten alligevel bliver tvunget til at finde sig et andet bogstav på stemmesedlen, vil det formentlig også betyde, at listens logo skal ændres. G'et fylder nemlig det meste af pladsen i logoet. Men de overvejelser vil John Brædder ikke begynde på endnu. Foreløbig kæmper for at bevare partibogstavet, som Guldborgsundlisten har haft i omkring 15 år.

Listen opstod i forbindelse med kommunalreformen på skuldrene af det daværende Nyt Nykøbing og hed til at begynde med Nyt Guldborgsund.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE