cookie-og-privatlivspolitik
John Brædder var en glad mand, da han på valgnatten i november 2017 sikrede sig endnu en periode som borgmester. Men siden har Dansk Folkeparti ført hård oppositionspolitik, oplever han.
John Brædder var en glad mand, da han på valgnatten i november 2017 sikrede sig endnu en periode som borgmester. Men siden har Dansk Folkeparti ført hård oppositionspolitik, oplever han.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Brædder: Vi har kunnet se et DF i voldsom opposition

John Brædder genkender Lis Magnussen og Mette Møllers beskrivelse af Dansk Folkepartis nye linje med at sige nej
11. januar 2019 kl. 16:10 Af David Arnholm

Annonce
FAKTA

GULDBORGSUND - Nu skal vi sige nej til alting.

Sådan lød en af begrundelserne, da Lis Magnussen i Folketidende i går forklarede, hvorfor hun og Mette Møller har valgt at bryde med Dansk Folkeparti for at blive løsgængere i byrådet. De to forklarede videre, at René Christensen - som en form for hævn over, at han ikke blev borgmester - i den nye byrådsperiode har valgt, at partiet skal markere tydeligt, at det er i opposition.


Det er rigtig ærgerligt.

Den linje har borgmester John Brædder (G) registreret.

- Det er klart, at vi har kunnet se et DF, som er i voldsom opposition for at være i opposition. Det er rigtig ærgerligt, og jeg har flere gange, både offentligt og på tomandshånd, nævnt for lederen af Dansk Folkeparti, at jeg gerne vil have et godt samarbejde, og jeg synes også, vi var rimeligt large, da vi konstituerede os.

Du siger, DF er i voldsom opposition. Hvordan er det kommet til udtryk?

- Jeg har oplevet det ved, at man kører en masse sager fra udvalgene videre i byrådet. Det har vi aldrig haft tradition for at gøre - heller ikke i meget gamle dage, da Socialdemokratiet var uden for konstitueringen. Men nu må man også komme videre. Jeg ved godt, der ligger et folketingsvalg forude, men for mig og de 29 byrådspolitikere går jeg ud fra, det handler om at gøre det bedste for Guldborgsund. Der synes jeg, at alle parter har et ansvar for, at der er et godt samarbejdsklima. Der skal selvfølgelig være plads til ideologier for dem, der har det, men politik er at give og tage. Så jeg ser frem til, at hele byrådet kommer i gang igen.


Interesse i at profilere sig

Du nævner folketingsvalget. Hvad betyder det?

- Det betyder, at der er en række lokale folketingskandidater, som jo har en interesse i at profilere sig, og det kan da godt være, det bliver lidt nemmere, når folketingsvalget er overstået. Men det synes jeg ikke skal gå ud over samarbejdsklimaet eller den måde, byrådet samarbejder på, siger John Brædder.


Sager i byrådssalen

Mere konkret anker Lis Magnussen og Mette Møller også over, at de trods et godt samarbejde med de andre partier i deres respektive udvalg oplever, at sager skal bringes i byrådet, så Dansk Folkeparti kan vise uenighed. Det forhold har John Brædder også åbent kritiseret (se for eksempel Folketidende fra 13. oktober 2018).

- Vi har jo et udvalgsstyre i kommunen, og derfor er det ude i udvalgene, at tingene foregår. Det, at man igen og igen bruger standsningsretten og bringer sager i byrådet, har jeg svært ved at se idéen ved, bemærker John Brædder.

Mette Møller og Lis Magnussens beslutning om at blive løsgængere, har han til gengæld ikke så mange kommentarer til.

- Det er et internt anliggende i Dansk Folkepartis gruppe, som de skal arbejde med. Det at miste 30 procent af sin byrådsgruppe er selvfølgelig, hvad det er, men så er der en dag bagefter. Og nu har jeg to gruppeformænd mere at tale med, og jeg taler gerne med alle gruppeformænd. Vi forventer og håber på at få et godt samarbejde fremadrettet. Min fornemste opgave er at samle byrådet, og det synes jeg også, jeg med held har gjort hidtil, siger han.


Op til gruppen at afgøre

Til gengæld lægger han ikke skjul på, at han finder det positivt, at Lis Magnussen og Mette Møller udtrykker interesse for måske en dag at søge optagelse i Guldborgsundlisten.

Kan du se for sig, at de en dag bliver en del af Guldborgsundlisten?

- Det vil jeg hverken be- eller afkræfte. Det er i sidste ende op til gruppen at afgøre, hvordan det kan passes ind, hvis situationen skulle opstå, fastslår han.

Læs ogsåartiklerne "Løsgængere får nye pladser rundt om bordet" og "-Det skulle de måske have tænkt på" i fredagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

AF: JOHN WENNERWALD

Svigt i daginstitutioner 02. juni 2019 kl. 22.49

Annonce