cookie-og-privatlivspolitik
NFC's formand, René Fjeldsøe, kunne kun se til, mens flammerne åd klubhuset.
NFC's formand, René Fjeldsøe, kunne kun se til, mens flammerne åd klubhuset.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Brand går måske ud over Pinsecup

Klubhuset, der brændte lørdag morgen, spillede en afgørende rolle i afviklingen af pigernes PinseCup i Nykøbing FC.
23. april 2019 kl. 11:28 Af Andreas Johansen

Annonce

- Vi står med en masse udfordringer lige nu. Omklædning og badefaciliteterne, som der var i klubhuset, skulle bruges til PinseCuppen, og de er jo væk, fortæller Martin ”Dinger” Larsen, der er materialeansvarlig i Nykøbing FC.

Går alt efter planen, skal stævnet, der samler hundredvis af unge boldglade piger og drenge på Falster, spilles for 22. gang. Det sker i perioden 7. til 9. juni i år. Sidste år var mere end 1000 børn og unge tilmeldt, men der bliver en udfordring i det manglende klubhus, som pigerne plejer at klæde om og bade i.

Generelt er det breddefodbolden, der har haft klubhuset som hjemmebane, og det er holdene for de yngste, der mangler pladsen.

- Dem, det går udover, er børnene, der spiller Under-12 og nedefter. Og rigtig mange af vores seniorhold, der spiller på et moderat niveau – alt under LF-Serien, faktisk, fortæller materialeansvarlig Martin ”Dinger” Larsen.

Håber på erstatning


Men selvom der nu mangler omklædning, bad og ikke mindst et køkken, så er planen stadig at afvikle de daglige træninger og den store PinseCup.

- Forsikringen er afgørende for, hvad vi har mulighed for at gøre. Vi håber, der kan sættes midlertidige vogne op, der kan give mulighed for bad og omklædning, men forsikringen er afgørende, fortæller Martin Larsen.

Fodboldbanerne fejler dog ikke noget, så rent sportsligt er der intet i vejen for, at der kan blive afviklet de cirka 160 kampe, der er planlagt til pinse.

Uerstatteligt


Uanset hvad forsikringsselskabet konkluderer, så er der nogle ting, der aldrig kommer til at kunne erstattes. Højt skattede minder fra en svunden tid, hvor klubben spillede i pokalfinaler og ikke mindst Europæiske kampe, der måske væk for altid.

- Det var jo halvvejs et museum i klubhuset, og der er ting, vi nok ikke kan genskabe. Vi havde plakater fra vores to pokalfinaler, og ikke mindst en europæisk kamp i Rusland – jeg har kigget, og den finder jeg nok ikke andre steder, fortæller Martin ”Dinger” Larsen.

Han fortæller, at hundredvis af mennesker har været forbi klubhuset siden branden – og at en kommentar fra selveste Morten Olsen varmede hans hjerte.

- Jeg kunne ikke lade være med at smile, da Morten Olsen fortalte, at han huskede klubfesterne. Jeg ved ikke, om han styrede dansegulvet dengang, men det viser lidt om, at det er det sociale, folk husker os for, fortæller Martin ”Dinger” Larsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

AF: JOHN WENNERWALD

Den udødelige 11. august 2019 kl. 21.03

Annonce