Annonce
Guldborgsund

Brandtomt "fejrer" halvårs-dag

I næste uge er det et halvt år siden, Strandkroen brændte, og den ligger stadig hen som en ruin på Marielyst Strandvej. Billedet er taget i går. Foto: Anders Knudsen

I næste uge er det seks måneder siden, Strandkroen i Marielyst brændte ned. Forsikringssagen er endnu ikke afgjort.

MARIELYST Anden pinsedag satte en kortslutning i en tørretumbler ild til Strandkroen. Hele kroen brændte ned, og tilbage lå en afsvedet bunke af minder om en velbesøgt restaurant og rammen om indehaver Michael Larsens arbejdsliv.

I næste uge er der gået et halvt år siden branden 21. maj.

På grunden på Marielyst Strandvej står brandtomten stadig uberørt hen. Forsikringssagen er endnu ikke afsluttet, og derfor må der ikke ryddes op.

Michael Larsens frustration over den langsommelige sagsbehandling er vokset måned for måned.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at vi skulle se på den brandtomt i seks måneder. Lige efter branden følte jeg mig overbevist om, at der ville være ryddet op efter 14 dage. Det er jo skrækkeligt at se på, fastslår Michael Larsen.

Hans frustration bliver ikke mindre af, at han jævnligt får henvendelser fra folk, der kritiserer ham for at lade ruinen stå.

Også på det sociale medie Facebook må Michael Larsen læse om, at det er for dårligt, at turister og lokale må se på brandtomten på kroens centrale placering i bybilledet på Marielyst.

Senest har Marielyst Facaderådet efterlyst en oprydning.

- Facaderådet er bekymret. 2. pinsedag nedbrændte Strandkroen på Marielyst Strandvej, og stik i mod vanlig praksis er der intet sket på brandtomten siden. Hvor er sagen på vej hen? Kan det nu udvikle sig til en miljøsag?? Regn og sne er på vej, og hvad gemmer sig inde i bunkerne? Facaderådet opfordrer til, at der kommer gang i oprydningen, skriver Marielyst Facaderåd på Facebook, hvor en stribe kommentarer bakker synspunktet op.

Michael Larsen føler sig personligt ramt af de mange kommentarer.

- Det er jo nærmest en hetz, der kører mod mig på Facebook. Det er ubehageligt, fordi jeg ikke kan gøre noget som helst. Jeg er fanget i et spil mellem tre forsikringsselskaber, der slås med hinanden, mens jeg bare må vente. Hvis jeg måtte, var der ryddet op for længst, konstaterer Michael Larsen.

Når hele tre forsikringsselskaber er involveret, er det, fordi Michael Larsens forsikringsselskab Alm. Brand har valgt at lægge sag an mod Skousen, der for fire år siden solgte tørretumbleren og er forsikret hos Codan. Codan har derefter sendt sagen videre til det forsikringsselskab, der repræsenterer fabrikanten Whirlpool.

Hos Alm. Brand beklager presserådgiver Christian Stokholm, at sagen trækker ud. Men det kan ikke være anderledes, siger han.

- Det er normal procedure, at det trækker lidt ud, når der er flere forsikringsselskaber indblandet. Der bliver ikke ryddet op, før selskaberne er blevet enige om, hvilke andele af udgifterne de påtager sig. Vi forstår godt, at Michael Larsen er frustreret, og vi deler fuldt ud hans interesse i at få ryddet op og hjælpe vores kunde videre, siger Christian Stokholm.

Han forventer, at der i løbet af kort tid kan være en afklaring forsikringsselskaberne imellem. Måske i løbet af få uger.

I ventetiden har Michael Larsen delvist mistet troen på sin ellers faste beslutning om, at han vil drive Strandkroen videre, når den er genopbygget.

- Jeg aner jo ikke, hvor længe der kommer til at gå, når vi foreløbig er kommet så kort på et halvt år. Det kan måske gå flere år, før vi er i mål med en genopbygning. Mine kunder og mit personale er væk. Jeg er lige fyldt 60 år, og jeg er ikke længere sikker på, at jeg orker at begynde forfra med ny virksomhed til den tid.

Dagen efter branden 21. maj så brandtomten efter Strandkroen sådan ud. Indehaver Michael Hillerup Larsen troede på det tidspunkt, at der ville være ryddet op i løbet af 14 dage. Foto: Flemming Karlsen/Arkiv
  • I næste uge er det et halvt år siden, Strandkroen brændte, og den ligger stadig hen som en ruin på Marielyst Strandvej. Billedet er taget i går. Foto: Anders Knudsen
  • Dagen efter branden 21. maj så brandtomten efter Strandkroen sådan ud. Indehaver Michael Hillerup Larsen troede på det tidspunkt, at der ville være ryddet op i løbet af 14 dage. Foto: Flemming Karlsen/Arkiv
Annonce
Guldborgsund

Havde kæmpe planer for området: Nu er det sat til salg

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Annonce
Annonce
Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Lokal nyt

Første sted i Danmark: Nu kan du blive indlagt hjemme

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Rystet sundhedsplejerske: - Hun ser jo ud som om, hun er lukket ned

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Guldborgsund

Havde kæmpe planer for området: Nu er det sat til salg

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken

Guldborgsund

Lokal vinder guld ved stor konkurrence

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Sport

Bliver den største nogensinde på Lolland-Falster

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

Lokal nyt

Nyhed om præsts død har ramt hende hårdt: Han ringede hjem hver dag

Indland

Kongeparret fortsætter forårstradition på Fredensborg Slot

Stubbekøbing

Sne over Lolland-Falster? Hvid nedbør rammer Sydhavsøerne

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kolleger i sorg: Lokal sognepræst død

Indland

Politi: Kan tage måneder at finde brandårsag i Børsen

Leder

Dragernes vagtskifte

Guldborgsund

Tyve løb med hele overskuddet

Guldborgsund

Efter påsat brand: Ejendomsmægler flytter hjem igen

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd