cookie-og-privatlivspolitik
Lysmasterne blev sat op i forsommeren sidste år. Snart efter rykkede Nykøbing FC ned i 2. division, hvor lysmaster af den kvalitet ikke er påkrævet, men, påpeger Martin Lohse (G), pt. ligner det en snarlig NFC-retur til 1. division.
Lysmasterne blev sat op i forsommeren sidste år. Snart efter rykkede Nykøbing FC ned i 2. division, hvor lysmaster af den kvalitet ikke er påkrævet, men, påpeger Martin Lohse (G), pt. ligner det en snarlig NFC-retur til 1. division.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Bred kritik af lysmasters budgetoverskridelse

Byråd indstillede til, at der i fremtiden er øget fokus på ikke at lægge for stramme budgetter til sportsanlæg.
22. januar 2021 kl. 18:47 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

GULDBORGSUND Det endte med en budgetoverskridelse på 2,37 procent, da der blev rejst nye lysmaster i Nykøbing F. Idrætspark, også kaldet CM Arena, sidste sommer.

Selvom det ifølge borgmester John Brædder (G) ikke er en stor procentmæssig overskridelse, så gjorde det samlede budgets størrelse - 10 millioner kroner - i hans øjne, at merudgiften blev voldsom.

Knapt 237.000 kroner endte den på, og det var ifølge kommunens øvrige politikere ikke i orden, lød det på torsdagens byrådsmøde.

Her blev der efter opfordring fra blandt andre Annemette S. Johnsen (SF) indstillet til, at der i fremtiden er mere fokus på budgetter til sportsanlæg.

- Jeg synes, at man fremover i kultur- og fritidsudvalget bør være meget opmærksomme på, at man ikke får underbudgetteret anlæg, for det sker gang på gang, sagde hun og tilføjede, at det gælder sportsanlæg, mens der på kulturdelen ikke er problemer.

Annonce

Ole K. Larsen (V) ærgrede sig også over overskridelsen og mente, at der burde have været fokus på jordbundsforhold og forurenet jord, som var årsagen til de ekstra omkostninger, da man burde have kendt dem fra starten.

At sagen blev hastebehandlet sidste år, undrede René Christensen (DF), der kaldte på refleksion.

Etableringen skyldtes krav til klubber i 1. division, hvor Nykøbing FC da lå. Efter nedrykningen til 2. division er, hentydede René Christensen, de bedre lysmaster ikke en nødvendighed, men deri var formand for kultur-, fritids- og bosætningsudvalget Martin Lohse (G) uenig.

- Sidst jeg så på stillingen, så det ud til, at vi var på vej tilbage i 1. division, og så kunne vi have haft en hastesag til marts, påpegede han, der tog det politiske ansvar for sagen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

Annonce

ANNONCE