cookie-og-privatlivspolitik
- Jeg har stadig lyst til at arbejde og synes, det er sjovt, siger 80-årige Kurt Bull, der for nylig har etableret firmaet på Herningvej i Nykøbing.

6

Billeder

- Jeg har stadig lyst til at arbejde og synes, det er sjovt, siger 80-årige Kurt Bull, der for nylig har etableret firmaet på Herningvej i Nykøbing.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Britisk bil-kærlighed ruster ikke

80-årig motor-entusiast har etableret firma.
18. oktober 2020 kl. 14:15 Af Hans Gandrup

Annonce

NYKØBING Allerede inden, han i 1960 blev uddannet Morris-mekaniker i Odder, gjaldt kærligheden de britiske biler - og især sportsvogne.

Den kærlighed er aldrig rustet - selvom mange påstår, at britiske biler ofte gør netop det: Ruster.

Men skulle der være tilløb i den retning, så er Kurt Bull mand for at tage erfaren hånd om mekanikken og problemerne.

Det kan nu ske i nye lokaler. Gammel bilkærlighed kan nemlig sagtens trives på ny adresse, og Kurt Bull har for nylig slået sig ned på Herningvej 5A i Nykøbing, hvor han hver dag fra 07.30 til 17.00 er at finde - travlt optaget med at arbejde med de biler, han holder af, og som han i øvrigt også er af de største kendere af i Danmark.

Det er blandt andre mærker som Jaguar, Austin Healey, Naylor, Morgan, MG og mange flere, der får specialservice hos firmaet "British Sportscars ". Men service på mere "normale" biler kan han også klare.

- Jeg har stadig lysten og glæden ved at arbejde. Men der er da også sure timer på værkstedet, når tingene ikke rigtigt vil lykkes. Men så må man bare knokle på. Og langt de fleste dage er sjove. Derfor betænkte jeg mig heller ikke, da muligheden for at åbne her i Nykøbing viste sig, forklarer Kurt Bull.

Han har drevet firma i 25 år og gennem en lang årrække i Kvistgård i Nordsjælland.

- Men vi har i mange år haft sommerhus på Marielyst og opholdt os her mere og mere. Så det var naturligt at flytte firmaet tættere på Marielyst. Det kan være, jeg mister nogle af de nordsjællandske bilejere - men så håber jeg da, at der kommer nye til her fra Lolland-Falster og det sydlige Sjælland, siger han.

Virksomheden har sin indtjening primært ved reparationer og service. Men man kan også - som det fremgår af billederne her på siden - glæde sig over skiftende sportsvogne i lokalerne. I øjeblikket blandt andet en Morgan Plus 4 70-års jubilæumsmodel (første model af denne type blev bygget i 1950). Der er kun lavet 20 af jubilæums-modellen. Og nummer syv står altså på Herningvej i Nykøbing.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce