Annonce
Guldborgsund

Broåbning tager tid for Banedanmark

Det er en større procedure for Banedanmark at åbne klappen for sejlere ved Kong Frederik IXs Bro, så togpassagererne skal igen køre med togbusser. Foto: Anders Knudsen

Omstændelig procedure for broåbning i forbindelse med arbejde på nyt signalsystem.

NYKØBING Når klappen på Kong Frederik IXs Bro i den kommende tid kun åbnes for sejlere i weekenderne og ved kapsejladsen Baltic Race, kommer det til at betyde, at Lollandsbanen ikke kører over broen, og derfor skal passagererne med togbus mellem Grænge og Nykøbing.

Mandag genoptog Lokaltog ellers kørslen over broen igen efter måneders arbejde med at skifte togskinnerne på strækningen mellem Nykøbing Station og Øster Toreby.

Signalnøgle forsinker

Nu er det arbejdet med et nyt signalsystem i forbindelse med opgraderingen af jernbanen mellem Ringsted og Rødby, som skal tages i drift i december, og det kommende byggeri af en ekstra jernbanebro over Guldborgsund ved siden af den nuværende jernbanebro ved Kong Frederik IXs Bro, som har betydet, at Banedanmark havde planlagt arbejdet således, at planen var at lukke for gennemsejlinger allerede her i starten af august.

Men efter ønske fra lystsejlerne har Banedanmark givet sig så meget, at broen kan åbnes for gennemsejling i weekenderne her i august og i forbindelse med kapsejladsen Baltic Race om et par uger.

Proceduren for åbning og lukning af broen er dog ændret væsentligt, så det nu tager cirka 55 minutter. Den ændrede procedure for åbning og lukning skyldes ombygningen af sikringsanlægget i forbindelse med implementeringen af det nye signalprogram, forlyder det fra Lokaltogs presseansvarlig.

Det betyder ikke, at broen vil være åben i de 55 minutter og dermed forstyrre biltrafikken over broen lige så længe. Men derimod, at en medarbejder fra Banedanmark rent fysisk skal komme med en nøgle, som kan frakoble togenes signalsystem før broåbning og tilkoble igen, når klappen igen er gået ned. Hvorefter personen skal returnere til fjernstyringsenheden på Nykøbing Station for at kunne aktivere grønt signal for togene, så de igen kan køre på skinnerne ind mod Nykøbing. Og hele den procedure hænger ikke sammen med togkørsel for Lollandsbanen.

For ikke helt at stoppe togkørslen i cirka en time ved hver broklapåbning har Lokaltog, som Lollandsbanen er en del af, besluttet at indsætte togbusser.

Passagerer hos DSB kører allerede nu med togbusser mellem Nykøbing og Rødby Færge, da der ikke længere kører tog på strækningen. Fra køreplansskiftet i december ophører DSB dog også med at køre togbusser mellem Nykøbing og Rødby Færge.

I wekenderne lørdag 14. og søndag 15. august, lørdag 21. og søndag 22. august samt lørdag 28. og søndag 29. august vil der blive indsat togbusser på Lollandbanens strækningen mellem Nykøbing og Grænge i tidsrummet mellem klokken 09.20-19.32.
Onsdag 25. august, torsdag 26. august og fredag 27. august vil der i forbindelse med afvikling af kapsejladsen Baltic Race ligeledes på grund af de tidskrævende broåbninger blive indsat togbusser i tidsrummet mellem klokken 11.15-20.45.
Togbusser afventer hinandens ankomst i Grænge.
Det betyder, at man vil opleve længere rejsetid end normalt, og at togbussen kan have afgangstid FØR den ordinære køreplan for toget.
Foruden de ovennævnte datoer vil der om aftenen mandag og tirsdag i næste uge blive indsat togbusser på hele strækningen mellem Nakskov og Nykøbing. Det sker i forbindelse med almindelig vedligehold af skinnerne på strækningen.
Kilde: Lokaltog

  • Det er en større procedure for Banedanmark at åbne klappen for sejlere ved Kong Frederik IXs Bro, så togpassagererne skal igen køre med togbusser. Foto: Anders Knudsen
Annonce
112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland