cookie-og-privatlivspolitik
Forslaget om, at Østre Skole skulle nedlægges, kom ikke på skolens egen hjemmeside. Det var dog tilgængeligt en lang række andre steder, anfører kommunen.
Forslaget om, at Østre Skole skulle nedlægges, kom ikke på skolens egen hjemmeside. Det var dog tilgængeligt en lang række andre steder, anfører kommunen.
Foto: Claus Hansen/arkiv

Guldborgsund

Brød procedure ved skolelukning

Ankestyrelsen vil dog ikke foretage sig yderligere i sagen.
09. april 2021 kl. 19:10 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING - Ankestyrelsen vurderer, at Guldborgsund Kommune har handlet i strid med reglerne ved ikke at offentliggøre forslaget om skolenedlæggelse på skolens hjemmeside.

Sådan indledes resumeet i svaret, Christian Hacke og Guldborgsund Kommune netop har fået fra styrelsen. Det sker 22 måneder efter, at borgeren i en henvendelse til styrelsen kritiserede flere af kommunens handlinger i forbindelse med lukningen af Østre Skole, der blev lagt sammen med Lindeskovskolen..

Kritikken gik dels på, at reglerne om, at der skal fastsættes en otte ugers frist til at fremsætte indsigelse i, ifølge borgeren ikke blev overholdt ved lukningen. Dette er ellers beskrevet i bekendtgørelse om proceduren ved nedlæggelse af en folkeskole.

Dertil påpegede han i henvendelsen fra 21. juni 2019, at kommunen ikke offentliggjorde forslaget om nedlæggelsen på Østre Skoles hjemmeside.

Byrådet havde dagen forinden vedtaget lukningen, som havde virkning fra sommeren 2020, og et par måneder efter Christan Hackes henvendelse til Ankestyrelsen svarede kommunen denne.

Annonce

Her forklarede kommunen, at "alle forældre har fået tilsendt sagen, foreløbige høringssvar fra skolebestyrelsen samt invitation til et forældremøde med det politiske udvalg som et led i høringen". Den betonede, at der blev afholdt høring i otte uger, afholdt dialogmøder med skolebestyrelser som et led i høringen, samt at alle forældre havde fået tilsendt sagsbeskrivelse samt link til den politiske sag på mail.

"Idet borgeren, der har sendt henvendelse til Ankestyrelsen, er forælder til et barn på Østre Skole, er sagen således sendt til klagers mailadresse", hedder det. Desuden blev forslaget offentliggjort på kommunens hjemmeside, står der i svaret, samt at der blev udsendt en pressemeddelelse om planerne.

Christian Hacke skrev derefter, i september, 2019, til Ankestyrelsen, at han ikke havde modtaget mailen fra kommunen, samt at han ikke kunne finde noget om nedlæggelsen på kommunens hjemmeside.

Kommunen indsendte siden et link til styrelsen, der fandt forslaget i et referatet fra børne-, familie- og uddannelsesudvalgets møde 18. marts 2019, som er offentligt tilgængeligt.

- Vi gør ikke mere i sagen, melder Ankestyrelsen derfor i sit svar til kommunen og Christian Hacke og undskylder den lange sagsbehandlingstid.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE