cookie-og-privatlivspolitik
Kommunaldirektør Søren Bonde (til venstre) og borgmester John Brædder tager et sidste kig på borgmesterens tale inden byrådsmødet torsdag eftermiddag.
Kommunaldirektør Søren Bonde (til venstre) og borgmester John Brædder tager et sidste kig på borgmesterens tale inden byrådsmødet torsdag eftermiddag.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Budget endeligt på plads

Byråd vedtog budget for kommende fire år - blandt andet med 30 millioner til ny skole.
01. november 2019 kl. 18:44 Af Martin S Poulsen

Annonce

GULDBORGSUND Tanker om at skabe et rigt hverdagsliv for borgerne i Guldborgsund Kommune løber som en rød tråd i det budgetforlig, alle byrådets partier med undtagelse af Dansk Folkeparti blev enige om for godt to uger siden.

Sent torsdag eftermiddag skulle byrådet tage endelig stilling til kommunens aftalte budget for 2020 til 2023, og flere af byrådets medlemmer brugte da også deres taletid på at betone hverdagslivets plads i budgettet.

Borgmester John Brædder (G) lagde ud med citere forfatteren Dan Turèll, der som bekendt for de fleste holdt af hverdagen. John Brædder glædede sig over, at der er sat 170 millioner kroner af på anlægsbudgettet, der skal være med til at sikre det rige hverdagsliv.

- Budgettet kan og skal gå på to ben. Vi har et samlet budget på knap fire milliarder kroner, hvoraf de fleste penge er øremærket kernevelfærden. Men det er også nødvendigt med et solidt anlægsbudget. For det gælder om at skabe gode rammer for hverdagslivet. Eller bliver vi fravalgt af tilflyttere og turister. Og det vil på sigt gå ud over kernevelfærden, sagde John Brædder.

Socialdemokratiets borgmesterkandidat og formand for børn, familie og uddannelsesudvalget, Simon Hansen, gjorde gennem en lang tale status over nogle af de områder i budgettet, han ser særligt lyst på.

- I udvalget er vi rigtig glade for, at der bliver prioriteret 30 millioner kroner til den nye skole på Østerbro. Vi ønskede 10 millioner kroner til at etablere de nødvendige klasselokaler til skolestart, men med den yderligere bevilling på 20 millioner kroner giver vi skolen den bedste mulighed for at komme godt fra start, sagde han.

Simon Hansen var også godt tilfreds med, at skovbørnehaven Søruphus nu får penge til en helt ny bygning.

Jens Erik Boesen (G) talte på vegne af hele Guldborgsundlisten, da han blandt han roste forligspartierne for et godt samarbejde og for at have sagt ja til at lægge en økonomisk stødpude på 40 millioner kroner ind i budgettet til uforudsete udgifter. Han ser også frem til, at det første spadestik til den nye multihal i Nykøbing kan tages.

- Der er et stort behov for den. Multihallen kommer til at hjælpe på problemet med skolernes manglende halkapacitet, og hallen kan rumme store kulturoplevelser.

Venstres Ole K. Larsen udtrykte tilfredshed med, at der som del af budgetaftalen også er ændret på, hvordan de kommunale medarbejdere skal varetage deres arbejde.

- Der er blevet skåret ned på unødige dokumentationskrav. Det skaber større arbejdsglæde og mere frit valg for borgerne, sagde Ole K. Larsen, der også er tilfreds med, at der er blevet åbnet op for bedre samarbejde med privatskolerne om blandt andet førskole-sfo.

Det samlede budget blev vedtaget af alle partier undtagen Dansk Folkeparti.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce