Annonce
Guldborgsund

Budget for hverdagslivet

Borgmester John Brædder har haft de fleste andre partier med til forhandlinger om næste års budget for Guldborgsund Kommune. Foto: Arkiv

Budgetforlig følger mål for kommunens planstrategi

GULDBORGSUND I weekenden blev der indgået budgetforlig i Guldborgsund Kommune mellem Guldborgsundlisten, Socialdemokratiet, Venstre, SF og Enhedslisten. Det brede forlig sætter rammerne for et budget, der samlet set er på mere end fire milliarder kroner i Guldborgsund Kommune. I budget 2020 er der lagt op til anlægsinvesteringer på 170 millioner kroner.

Budget 2020 følger retningen fra sidste års budget og tager fat på yderligere 3 af de 12 tværpolitiske mål fra kommunens planstrategi med titlen "Det rige hverdagsliv". Denne gang prioriterer forligsparterne midler til at realisere målene om, at flere borgere bosætter sig og bliver boende i kommunen, at gøre kommunen mere bæredygtig, og at Nykøbing skal gøres til en stærk hovedby. Det indebærer blandt andet opførelsen af en ny multihal.

- Med dette budgetforlig understreger forligsparterne meget tydeligt, at de politiske ønsker om at sikre rammer for det gode hverdagsliv skal realiseres. Der er skabt grundlag for at kunne renovere hallen i Sakskøbing, og samtidig er forligsparterne enige om, at det er vigtigt, at vi nu får bygget en multihal i Nykøbing, så vi kan imødekomme behovet for flere haltimer, som vores skoler efterspørger. Og så kan NFH endelig spille de store kampe på hjemmebane, som er helt unik branding for vores kommune. Multihallen kan desuden fungere som et koncert- og konferencested, siger borgmester John Brædder (G).

Fokus på kernevelfærd

Simon Hansen, der er gruppeformand for Socialdemokratiet i byrådet, glæder sig over, at børnenes hverdag har fået mere fokus i forliget.

- For Socialdemokratiet har det været helt afgørende, at der er fokus på kernevelfærden i budgettet. Det sikrer vi med det budget, vi nu er blevet enige om. Personligt er jeg utrolig glad for, at der er plads til at imødekomme de økonomiske udfordringer på området for anbragte børn, som har fyldt meget det seneste år. De mindste børn i Eskilstrup og omegn kan glæde sig til en ny skovbørnehave, og så afsætter vi i 2020-budgettet 30 millioner til at få skabt de bedst mulige rammer for eleverne, der skal gå på skolen på Østerbro. For mig at se står vi med et budgetforlig, der viser, at vi prioriterer kernevelfærden, og det er det vigtigste for mig, siger Simon Hansen.

Ole K. Larsen, gruppeformand for Venstre, peger på, at potentialet i at have både byer og landdistrikter i kommunen skal udnyttes endnu bedre. Derfor glæder Venstre sig over, at forligsparterne er blevet enige om en borgerpulje til at øge borgerinddragelsen og styrke fællesskaberne i lokalområderne.

SF's Annemette Schønberg Johnsen hæfter sig ved, at forligsparterne er enige om at arbejde for at fjerne unødige dokumentations- og dataindsamlingskrav for medarbejderne, så de i endnu højere grad kan koncentrere sig om at løse kerneopgaverne.

For Bente Lerche-Thomsen fra Enhedslisten har det haft stor betydning, at forliget lægger op til en opsøgende indsats for at undgå, at unge falder gennem sikkerhedsnettet.

Budgetforliget bliver lagt frem for byrådet torsdag 31. oktober ved et ekstraordinært byrådsmøde.

  • Borgmester John Brædder har haft de fleste andre partier med til forhandlinger om næste års budget for Guldborgsund Kommune. Foto: Arkiv
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Bil i brand på motorvejen

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan