cookie-og-privatlivspolitik
Borgmester John Brædder har haft de fleste andre partier med til forhandlinger om næste års budget for Guldborgsund Kommune.
Borgmester John Brædder har haft de fleste andre partier med til forhandlinger om næste års budget for Guldborgsund Kommune.
Foto: Arkiv

Guldborgsund

Budget for hverdagslivet

Budgetforlig følger mål for kommunens planstrategi
14. oktober 2019 kl. 20:00 Af Martin S Poulsen

Annonce

GULDBORGSUND I weekenden blev der indgået budgetforlig i Guldborgsund Kommune mellem Guldborgsundlisten, Socialdemokratiet, Venstre, SF og Enhedslisten. Det brede forlig sætter rammerne for et budget, der samlet set er på mere end fire milliarder kroner i Guldborgsund Kommune. I budget 2020 er der lagt op til anlægsinvesteringer på 170 millioner kroner.

Budget 2020 følger retningen fra sidste års budget og tager fat på yderligere 3 af de 12 tværpolitiske mål fra kommunens planstrategi med titlen "Det rige hverdagsliv". Denne gang prioriterer forligsparterne midler til at realisere målene om, at flere borgere bosætter sig og bliver boende i kommunen, at gøre kommunen mere bæredygtig, og at Nykøbing skal gøres til en stærk hovedby. Det indebærer blandt andet opførelsen af en ny multihal.

- Med dette budgetforlig understreger forligsparterne meget tydeligt, at de politiske ønsker om at sikre rammer for det gode hverdagsliv skal realiseres. Der er skabt grundlag for at kunne renovere hallen i Sakskøbing, og samtidig er forligsparterne enige om, at det er vigtigt, at vi nu får bygget en multihal i Nykøbing, så vi kan imødekomme behovet for flere haltimer, som vores skoler efterspørger. Og så kan NFH endelig spille de store kampe på hjemmebane, som er helt unik branding for vores kommune. Multihallen kan desuden fungere som et koncert- og konferencested, siger borgmester John Brædder (G).


Fokus på kernevelfærd

Simon Hansen, der er gruppeformand for Socialdemokratiet i byrådet, glæder sig over, at børnenes hverdag har fået mere fokus i forliget.

- For Socialdemokratiet har det været helt afgørende, at der er fokus på kernevelfærden i budgettet. Det sikrer vi med det budget, vi nu er blevet enige om. Personligt er jeg utrolig glad for, at der er plads til at imødekomme de økonomiske udfordringer på området for anbragte børn, som har fyldt meget det seneste år. De mindste børn i Eskilstrup og omegn kan glæde sig til en ny skovbørnehave, og så afsætter vi i 2020-budgettet 30 millioner til at få skabt de bedst mulige rammer for eleverne, der skal gå på skolen på Østerbro. For mig at se står vi med et budgetforlig, der viser, at vi prioriterer kernevelfærden, og det er det vigtigste for mig, siger Simon Hansen.

Ole K. Larsen, gruppeformand for Venstre, peger på, at potentialet i at have både byer og landdistrikter i kommunen skal udnyttes endnu bedre. Derfor glæder Venstre sig over, at forligsparterne er blevet enige om en borgerpulje til at øge borgerinddragelsen og styrke fællesskaberne i lokalområderne.

SF's Annemette Schønberg Johnsen hæfter sig ved, at forligsparterne er enige om at arbejde for at fjerne unødige dokumentations- og dataindsamlingskrav for medarbejderne, så de i endnu højere grad kan koncentrere sig om at løse kerneopgaverne.

For Bente Lerche-Thomsen fra Enhedslisten har det haft stor betydning, at forliget lægger op til en opsøgende indsats for at undgå, at unge falder gennem sikkerhedsnettet.

Budgetforliget bliver lagt frem for byrådet torsdag 31. oktober ved et ekstraordinært byrådsmøde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

AF: MARTIN WOUTERS

ingen reaktioner fra… 20. november 2019 kl. 10.24

AF: BJARKE ROSENKILDE

Ytringsfrihed eller diktatur. 18. november 2019 kl. 19.20

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

Annonce