cookie-og-privatlivspolitik
Restauratør Jonas Mindbjerg vil hjælpe ensomme og mobbede børn på Julemærkehjemmene, når han donerer en del af salget af de to burgere.
Restauratør Jonas Mindbjerg vil hjælpe ensomme og mobbede børn på Julemærkehjemmene, når han donerer en del af salget af de to burgere.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Burgere støtter julemærkehjem

Restauranter går sammen om at bekæmpe mobning og ensomhed.
14. juni 2021 kl. 20:50 Af Birgitte Grønning

NYKØBING To nye burgere på menukortet hos Restaurant Mindbjergs i Jernbanegade i Nykøbing skal komme børnene på landets Julemærkehjem til gode.

Restauratør Jonas Mindbjerg vil donere 20 procent af omsætningen af de to menuer - en sund og en klassisk udgave af en schnitzelburger - til Julemærkefonden, og han håber, at det velgørende formål vil få mange til at bidrage ved at spise med.


Negative øjne

Det handler om at bekæmpe mobning og ensomhed, og det er noget, der ligger Jonas Mindbjerg på sinde.

- Jeg har selv et handicappet barn, der ikke går helt som andre. Det gør ondt, når man kan føle, hvordan andre kigger mærkeligt og sender negative øjne. Det er den slags, der kan få børn til at føle sig ensomme, fortæller han og understreger, at han i sin restaurant gør sig umage for at få alle til at føle sig velkomne, uanset om de skiller sig lidt ud fra mængden.

Jonas Mindbjerg er overrasket over, at man skal helt til Skælskør for at finde det nærmeste Julemærkehjem, når man bor på Lolland-Falster.

Annonce

- Der er i høj grad også brug for sådan et tilbud på Lolland-Falster, mener han.


Prøvet på egen krop

Burger-initiativet sætter han i søen i samarbejde med David Sascha, der står bag bamsen Mr. Felix, der også har som mærkesag at tage livtag med mobning og ensomhed blandt børn og unge.

David Sascha har prøvet det på egen krop.

- Jeg var selv udsat for mobning i min skoletid på Toreby Skole, og jeg ved, hvor ødelæggende det kan være. Der er så mange børn på Julemærkehjemmene, der trænger til kærlighed og opmærksomhed, og det er en vigtig sag at støtte, mener David Sascha, der blandt andet tilbyder foredrag til skoler om indsats mod mobning - inden den udvikler sig til ensomhed.

- Ensomhed er mobningens tvillingebror, fastslår David Sascha.

Annonce

Burgerne er opkaldt efter Mr. Felix, og efter et år tælles omsætningen sammen og sendes videre til det velgørende formål.

Hvert år hjælper Julemærkehjemmene cirka 1.000 børn i alderen 7-14 år til at finde deres styrker og opbygge deres selvværd.

Man kan læse mere om Mr. Felix' arbejde på hjemmesiden mrfelixverden.com.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE