cookie-og-privatlivspolitik
Etape 2 skulle være startet til foråret. Men det er ikke realistisk, lyder det fra projektleder. Hun kan endnu ikke udtale sig om, hvornår projektet så kan gå i gang.
Etape 2 skulle være startet til foråret. Men det er ikke realistisk, lyder det fra projektleder. Hun kan endnu ikke udtale sig om, hvornår projektet så kan gå i gang.
Foto: Illustration fra Guldborgsund Kommune

Guldborgsund

Butikker må vente på ansigtsløft af ældre gader

Områdefornyelse ved blandt andet Langgade udsættes formentlig til 2021.
13. januar 2020 kl. 06:39 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Etape 2 af den store områdefornyelse i Nykøbing centrum skulle efter planen gå i gang til foråret og afsluttes allerede i efteråret. Men planen må udsættes. Det forklarer projektleder Charlotte Bonde Wiberg.

- Vi vil gerne være færdige med etape 1, før vi går videre over i etape 2. Det er dog ikke nødvendigvis de samme entreprenører, der skal udføre den opgave. Etape 2 skal i et nyt udbud, og arkitekter er lige nu i gang med at færdiggøre projekteringen, siger hun.

Butiksejere i Langgade og Store Kirkestræde forventer heller ikke, at områdefornyelsen i deres kvarter kan påbegyndes før næste år. Og det er sådan set okay, mener Jes Jonigk, der ejer Marius Mortensens Eftf. Det giver nemlig mere tid til at forberede projekter, der kan få kunder forbi butikkerne, selvom de ligger gemt bag store maskiner. Han har hørt historier fra forretninger på Torvet, der har været nødt til at fyre medarbejdere på grund af måneder med få kunder.

- Vi skal overleve renoveringen, og heldigvis kan vi selv gøre noget for det. I stedet for at drosle ned, sætter vi en masse i gang.

Få ting ligger fast om planerne for Langgade. Men et af ønskerne fra kommunens side er at lave en sivegade, hvor butikker og gade ligger i samme plan og derfor ikke er afbrudt af en kantsten. Det kan give mere plads til at stille varer ud foran butikken, forklarer Charlotte Bonde Wiberg. Stadig med plads til biler, der har et ærinde i gaden.

Der har tidligere været snak om at lave en gågade, men ændringen af den plan er Jes Jonigk tilfreds med.

- At lave så meget gågade er svært i en by som Nykøbing med så mange gamle huse. Vores butik er fra 1865, og vi er nødt til at få vores varer ind igennem hoveddøren. Derfor er vi afhængige af vejen og den store p-plads.

Han føler sig heldigvis hørt af kommunen i den slags overvejelser. Alle butikker og husejere inviteres med til jævnlige brainstorm-møder, og her har han luftet et stort ønske om også at få gjort noget ved Rådhusstræde.

- Det er den grimmeste gadebelægning i byen. Jeg drømmer om, at der kan laves et bånd fra Østergågade via Rådhusstræde og op til St. Kirkestræde, så folk ser den del af byen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce