Annonce
Guldborgsund

Butiksejer har kunder langvejs fra

Kælderbutikken i Frisegade er fyldt med undertøj, kjoler og stiletter - og lidt andet udstyr, der kan bruges til en hyggelig aften. Foto: Claus Hansen

Nyindrettet erotisk butik har allerede oplever stor søgning.

NYKØBING Det er syv år siden, at hun flyttede fra sin butik i Nygade, men i juni var Isabel klar til igen at udvide sin forretning udover det showroom, hun i mange år har haft i København. Og så gjorde coronasituationen lokalerne billige at leje.

Kundegruppen i hendes showroom er primært trans-personer, der har brug for hjælp med udstyr som brystproteser eller stiletter i store størrelser. Og da de foretrækker at holde besøgene under private omstændigheder, er butikken i stedet udstyret med sager til en bredere målgruppe - som lingeri, erotiske kjoler og uniformer, støvler og hjælpemidler.

- Jeg har oplevet, at flere af mine tidligere kunder fra Nygade har været på besøg, og folk er i det hele taget glade, når de opdager, at jeg har åbnet butik igen. Men det er en opstartsperiode, og jeg har lige skullet gennemskue, hvor meget af handlen, der er rykket over på internettet, siden jeg sidst havde butik.

Derfor er butikken foreløbig åben fra onsdag til fredag, men hun ansætter gerne en medarbejder for at kunne holde butikken åben de fleste dage, hvis efterspørgslen er der.

I øjeblikket er transpersonerne derfor stadig hendes primære kundegruppe, og det var et rent tilfælde, at hun kom i kontakt med denne gruppe.

- Jeg åbnede en butik med varer i samme genre centralt i København, og der kom flere transpersoner ned. Jeg begyndte at overveje, om der var et marked for dem helt specifikt, og jeg lærte, hvad de havde brug for. Men der kom også flere andre typer kunder i butikken.

Isabel er nu flyttet ind i et hus i Horbelev, hvor hun har åbnet et nyt showroom for transpersoner, og hvor der også er et fotostudie med mulighed for at få taget stilfulde fotos. Hun laver gerne makeup'en og tilbyder et sted, hvor man kan være i sin fetich. For mange af de personer, der kommer hos hende, holder deres lyst til at klæde sig ud hemmelig.

- Det viser sig, at jeg er den eneste i Danmark, der er specialiseret i det her. Jeg har besøgende fra hele Danmark, fra Norge og Sverige og faktisk også flere amerikanere.

Hendes oplevelse er, at det stadig er et tabu for mange voksne at tale om. Mange af hendes kunder er over 40 år og skjuler deres lyst til at klæde sig ud for deres partner og kolleger.

- Så selvom man taler lidt mere om transpersoner, så er det måske lettere for de unge, hvor man gerne må være lidt af hvert. Når mine kunder har valgt at fortælle det til partneren, er de blevet skilt i fire ud af fem tilfælde.

Med butikken vil Isabel - udover at henvende sig til en bred kundegruppe - også gerne sælge eksklusivt tøj, til når man skal i byen. Men i og med, at bylivet er under restriktioner, har der ikke været det store salg til lige de kunder.

- Med mine faste kunder og transpersoner oplevede jeg kun en sjælden stilhed i de første 14 dage efter nedlukningen i marts. Men kort tid efter blev der rigtig travlt på hjemmesiden.

. Foto: Claus Hansen.
  • Kælderbutikken i Frisegade er fyldt med undertøj, kjoler og stiletter - og lidt andet udstyr, der kan bruges til en hyggelig aften. Foto: Claus Hansen
  • . Foto: Claus Hansen.
Annonce
Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Annonce
Annonce
Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Bil i brand på motorvejen

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t