cookie-og-privatlivspolitik
Ikke mange adspurgte på gågaden i Nykøbing bruger kontanter, men vil gerne beholde muligheden for det.

2

Billeder

Ikke mange adspurgte på gågaden i Nykøbing bruger kontanter, men vil gerne beholde muligheden for det.
Foto: Flemming K. Karlsen/arkiv

Guldborgsund

Butiksindehavere: Vi beholder kontanterne

Lokale handlende er ikke i tvivl.
01. marts 2019 kl. 14:00 Af Andreas Johansen

Annonce

En hurtig gåtur i Nykøbing gav et praj om, at de lokale tøjbutikker ikke har tænkt sig at afvise folk, der drømmer om at betale med mønter og sedler.

Regeringens forslag om at visse virksomhedstyper såsom tankstationer og tøjbutikker kan afvise kontantbetalinger, bliver mødt med mange forskellige reaktioner på gader og stræder i Nykøbing.

Mange af de adspurgte handlende giver udtryk for, at de godt kan se det praktiske i, at butikkerne kan slippe for kontanterne.

- Ingen af os har kontanter på os, og så for os ville det være helt fint, tror jeg, lyder det fra en gruppe unge kvinder i Sisters Point i gågaden.

Ældre kunder

Ejer af selvsamme butik, Betina Schnipper, mener dog ikke, at det er noget, der ligger lige for:

- Vi kommer ikke til at afskaffe kontanter her i butikken. Der kommer unge piger ind, som har fået penge i fødselsdagsgave, og vi har også ældre kunder, der helst betaler med kontanter, og det skal de have lov til.

Samme opfattelse deler Kaj Schnipper på modsatte side af gaden. Han ejer Wagner, og blandt skjorter og slips fortæller han om sit forhold til kontanterne.

- Jeg ville ikke afskaffe kontanterne - personligt har jeg den holdning, at kunderne, der kommer i min butik, skal kunne betale, som de har lyst til. Jeg har både ældre og yngre kunder, der betaler med rede penge, og dem vil jeg ikke skræmme væk, lyder det fra Kaj, der er ejer af Wagner.


Har kun kort

Adskillige formiddagsfriske shoppere på gaden i Nykøbing bliver spurgt, om de ville begræde kontanternes mulige forsvinden. Alle, der blev spurgt, svarede næsten det sammen:

- Jeg har ikke engang kontanter på mig. Det er faktisk sværere at skaffe dem, end det er at få lov til at betale med kort, lød det fra en kvinde, der ikke ville have sit navn i avisen.

Og sådan var det med alle adspurgte. De brugte ikke selv kontanter, men de ville gerne holde muligheden åben for, at man kunne gøre det.ajKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

AF: STEEN BAHNSEN

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringens bluffnummer 12. maj 2019 kl. 21.24

AF: MARTIN WOUTERS

mærkeligt nok, ingen… 09. maj 2019 kl. 10.54

Annonce