Annonce
Guldborgsund

Butikstravlhed trods coronatider

Birgitte Mammen, formand for Stubbekøbing Erhvervsforening og indehaver af dametøjsforretningen Sally, oplever stor velvilje til at handle lokalt. Foto: Flemming Keith Karlsen

Mange butikker holder lukket, men hos dem, der er åbne, bliver der handlet lokalt.

STUBBEKØBING Selv om de fleste butikker og erhvervsdrivende i Stubbekøbing holder en ufrivillig pause i disse dage på grund af coronavirusudbruddet, så har selvsamme udbrud ikke sat pause for købelysten for beboerne i byen.

- De medlemmer, der har åbent, er Henriette i Fiskeri og Fritid, Stubbekøbing Apotek, Alt Bogført, der er et kontor, så er det jo mig selv i Sally, og så er det XL Byg hos P.W. Wulff. Så har vi nogle få butikker med nødåbent. Det er vores optiker Susanne Stenberg, der har nødåbent fra 9-12, hvor man blandt andet kan få rettet briller. Og så er det også fodterapeut Mette Fisker, som har nødberedskab for dem, der er visiteret til det, forklarer Birgitte Mammen, der er formand i Stubbekøbing Erhvervsforening.

- Og dem, der er her, er det jo vigtigt at støtte lokalt, for ellers er det jo ikke sikkert, vi er her, når det hele er overstået. Men det synes jeg også, at kunderne er rigtig søde til at gøre, så det skal de i hvert fald have stor ros for fra min side, fortsætter hun.

I XL Byg og Kop og Kande under Peter Wulff har man i disse dage særlig travlt.

- Med så mange mennesker, der er sendt på ufrivillig orlov, hjemmearbejde, eller hvad de nu er, der har vi fået meget travlt. Voldsomt meget mere. Vi har en meget stor omsætningsfremgang på specielt private, der er kommet ned i deres sommerhus eller skal lave lidt derhjemme i deres eget hus. For mange er påskeferien jo startet tidligt, så vi har haft rigtig travlt og har det faktisk endnu, fortæller Peter Wulff.

Det har derfor ikke været nødvendigt at sende butikkens medarbejdere hjem.

- Da det hele startede, talte vi om at forsøge at arbejde lidt på skift, og at de, der kunne arbejde hjemmefra, bliver hjemme og arbejder, men det kunne jo slet ikke lade sig gøre, fordi omsætningen buldrede jo igennem allerede fra den 12., fortæller Peter Wulff, der udover butikken i Stubbekøbing også har XL Byg i Nykøbing og Stege, hvor omsætningen ligeledes er steget.

- Det bliver så spændende at se, om vores påskesalg bliver mindre, fordi folk har været ude at købe ind i forvejen, men det tror jeg faktisk ikke, fortsætter han.

Helt så gode salgstal har Birgitte Mammen i Sally dog ikke.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, det var en god omsætning, men når nu det skal være under de her omstændigheder, så jeg har det sådan, at for hver 200 kroner, der bliver slået ind på kasseapparatet, så er det jo bedre, end hvis det var nul. Det gode, ved at vi ligger i Stubbekøbing, er jo også, at vi ikke giver 36.000 kroner om måneden i husleje som i Nykøbing, forklarer Birgitte Mammen og fortsætter:

- Alle vores butikker her i Stubbekøbing med undtagelse af XL Byg, Kop og Kande og frisør Birgitte Belling er jo enkeltmandsvirksomheder. Det er ikke steder, hvor man har folk på lønningslisten, så vi kan ikke sende folk hjem med løn. Og ude i Nykøbing, hvor det er større butikker, der er der et helt andet omkostningsniveau.

Hos Fiskeri og Fritid i Havnegade har coronavirus heller ikke sat stopper for købelysten.

- Jeg sælger det, jeg plejer at sælge. Folk skal jo ned at ordne deres både, nu hvor de har fået lidt mere fritid. Og så skal nogle jo også ned at lystfiske, for det er der jo også mere tid til nu, fortæller Henriette Rasmussen, der er ejer af Fiskeri og Fritid, og fortsætter:

- Hvis jeg mister lidt salg, så er det, fordi sejlklubberne jo er aflyst om aftenen, og så ryger der jo ikke det tøj og andre impulskøb, som når de lige er 20 mennesker, der kommer forbi.

For Henriette Rasmussen i Fiskeri og Fritid er det hverdag trods coronatiderne. Foto: Ingrid Riis/arkiv
  • Birgitte Mammen, formand for Stubbekøbing Erhvervsforening og indehaver af dametøjsforretningen Sally, oplever stor velvilje til at handle lokalt. Foto: Flemming Keith Karlsen
  • For Henriette Rasmussen i Fiskeri og Fritid er det hverdag trods coronatiderne. Foto: Ingrid Riis/arkiv
Annonce
112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Annonce
Annonce
Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

112

105 taget i fartkontroller

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster