cookie-og-privatlivspolitik
John Brædder, Guldborgsundlisten, tog ganske kompetent det første spadestik.

5

Billeder

John Brædder, Guldborgsundlisten, tog ganske kompetent det første spadestik.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Byens største "hundehus"

Efter klubbens tidligere lokaler brændte, er nye endelig på vej
23. november 2021 kl. 14:20 Af Andreas Johansen

NYKØBING Det har været en lang og besværlig kamp for Schæferhundeklubben i Nykøbing at nå hertil. Det er mandag morgen, der er frost i luften, og det er over halvandet år siden, at klubbens daværende klubhus brændte. Siden da har der været tovtrækkerier med både forsikringsselskabet og kommunen, men nu er penge og byggetilladelse i hus.

Derfor kunne Morten Birksø, formand i Schæferhundeklubbens kreds 41 i Nykøbing, stolt invitere den afgående borgmester til at tage det første spadestik - som blev udført med en rendegraver.

- Jeg har jo selv et lille forhold til stedet her - Huxi, min egen schæfer, og jeg har selv været med til træning en enkelt gang for 10 år siden, husker borgmester John Brædder, Guldborgsundlisten.

- Det er en pudsig oplevelse at kunne være med til at tage første spadestik på noget, der er så positivt, når det kommer på baggrund af en tragisk hændelse. Men det er jo typisk vores foreninger her i kommunen - man bygger noget ekstraordinært og går ind og lægger en masse arbejde i det fra klubbens side, fortsætter den afgående borgmester.

Går alting efter planen, står der godt 120 kvadratmeter hus klar til de velafrettede hunde og deres ejere i løbet af foråret.

Annonce

Det hårde arbejde er havnet på lokale hænder. En helt bevidst beslutning, forklarer formand Morten Birksø:

- Guldborgsund Tegnestue har stået for at holde styr på byggeriet i samarbejde med tømrermester Peter Høy. Så har vi VVS fra Sonny's VVS, elektrikeren er fra Marielyst El, og jordarbejdet står Vagn Hansen, kloakmester, for.

Det nye klubhus får alle de faciliteter, Schæferhundeklubben kunne ønske. Der bliver et stort fælleslokale, opbevaringsplads til diverse ting og sager, et teknikrum, køkken og toilet.

Prisen på hele herligheden kommer til at ligge i omegnen af to millioner kroner. Der er ingen tvivl om, at både medlemmer og formand glæder sig til at rykke ud af skurvognen og ind i noget splinternyt.

- Med de kapaciteter, der står for det her, og med de tegninger, vi har set, bliver det rigtig lækkert. Det glæder vi os meget til, understreger formand Morten Birksø.

Annonce

- Det er et supergodt projekt. De har jo en herlig beliggenhed - når det nu skulle brænde ned, så får man bygget nogle rigtig fine faciliteter, afrunder John Brædder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE