cookie-og-privatlivspolitik
Byggeleverandøren C. Aarslew-Jensen tog ny træhal i brug i efteråret. Det seneste halve år har aktiviteten været markant hos den lokale leverandør af materialer til masser af byggeprojekter.
Byggeleverandøren C. Aarslew-Jensen tog ny træhal i brug i efteråret. Det seneste halve år har aktiviteten været markant hos den lokale leverandør af materialer til masser af byggeprojekter.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Byggeleverandør er positivt corona-ramt

Der bygges flittigt - og det smitter af på en af områdets store leverandører til travlheden.
01. marts 2021 kl. 20:10 Af Hans Gandrup

NYKØBING - Vi er da i den grad corona-ramte. Men på den positive måde, konstaterer Karsten Mouritsen, direktør i den store lokale byggeleverandør A/S C. Aarslew-Jensen på Gaabensevej i Nykøbing.

Corona og nedlukning har lukket op for byggelyst her i området. Det gælder både store og små byggerier, offentlige og private projekter.

Aktiviteten afspejler sig også i det regnskab, A/S C. Aarslew-Jensen kan gøre op for det seneste år. Facit er et plus på knap 3,6 millioner kroner mod godt 900.000 kroner året før.

Travlheden indfandt sig for alvor i sidste halvdel af regnskabsåret.

- Vi havde faktisk et mindre fald i omsætningen i første del af året. Men det blev da i allerhøjeste grad indhentet - og mere til - i de sidste måneder, siger Karsten Mouritsen, som også peger på, at det i starten af corona-krisen primært var de private kunder her i landsdelen, der købte byggematerialer.

Annonce

Travlhed fortsætter

- Men der kom også ret hurtigt øget vækst hos de professionelle håndværkere. Dertil er så kommet fremrykkede opgaver hos det offentlige, og vi har også øget salg af både parcelhuse og især fritidshuse. Samlet set har det givet en stigning i aktiviteten, som vi ellers ikke har set siden starten af 0'erne, påpeger han.

Karsten Mouritsen og firmaet har fortsat travlt. Og venter at den høje aktivitet vil fortsætte i hvert fald en tid endnu.

- Udlandsrejser er stadig ikke aktuelle, så mange private har penge til forbedringer i huset eller køb. Kommunerne har også skruet lidt op, og flere af vores boligselskaber har gang i renoveringer og nybyggeri. Her i Guldborgsund er flere byggesager klar til at gå i gang, siger han.


Priser stiger

C. Aarslew-Jensen tog selv ny, stor hal i brug i efteråret. Den har der været særdeles god brug for - selv om det reelt kan knibe at bygge lager op i øjeblikket.

- Når det for eksempel gælder træ, har vi da mere lager nu end for et halvt år siden. Det er resultatet af en bevidst satsning, fordi vi selvfølgelig gerne vil kunne servicere kunderne bedst og hurtigst muligt. Men det er vanskeligt. Højkonjunkturen for byggeriet har betydet knaphed og længere leveringstider. Plus markant stigende priser, konstaterer Karsten Mouritsen.

Annonce

- På træ har vi eksempelvis set prisstigninger helt oppe omkring 20-30 procent, tilføjer han.

Prisstigningerne har ikke medvirket til at øge indtjeningen hos C. Aarslew-Jensen.

- Bestemt ikke. Vi betaler øget pris hos vores leverandører. Fremgangen i vores virksomhed skyldes alene øget aktivitet. Og i øvrigt er konkurrencen blandt firmaer som vores fortsat meget hård, understreger Karsten Mouritsen.


Mætning?

Lige nu ser han altså ingen tegn på, at den lokale "byggefeber" er aftagende:

- Men på den anden side ved vi jo af erfaring, at det går op og ned. Med de projekter, der er undervejs, tror jeg ikke, at vi ser nogen afmatning for de professionelle håndværkere, hvor det er svært at finde folk i øjeblikket, lige umiddelbart forude. Til gengæld spørger jeg da mig selv, om der ikke kommer en slags mætningspunkt for de private kunder og projekterne i hjem og sommerhus inden alt for længe.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

Annonce

ANNONCE