Annonce
Guldborgsund

Byggeriet af fire poolhuse på 253 m2 kan gå i gang

Træer er mærket af på naturgrunden lige bag diget, hvor fældning forud for byggeriet begynder snart. Naboene har protesteret mod tabet af naturen og frugten for støj fra lejere af de kommende store poolhuse. Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund Kommune gav tirsdag tilladelse til, at Skanlux må begynde byggeriet af de første af 10 omdiskuterede huse i Marielyst Ferieby.

BØTØ Guldborgsund Kommune gav i går firmaet Skanlux tilladelse til at bygge de første 4 af 10 planlagte pool- og aktivitets-sommerhuse i Marielyst Ferieby.

Husene har gennem det seneste halve år været stærkt omdiskuteret både blandt de øvrige beboere i feriebyen og politisk.

I januar besluttede et flertal i byrådet bestående af Venstre og Guldborgsundlisten at give byggetilladelse til en reduceret udgave af det oprindelige byggeprojekt, hvor husene var op til 375 kvadratmeter store.

SF, Enhedslisten og Socialdemokratiet var imod og ønskede, at der blev lavet en ny lokalplan for området, som forhindrede byggeri af store, moderne huse i det tidligere Dansk Folkeferie, som er præget af mindre og ældre huse og natur.

Fire gange 253 m2

Den byggetilladelse, der blev givet i går, gælder for fire huse på 253 kvadratmeter inklusive indbyggede udhuse på 11 kvadratmeter på den nordlige af de to grunde.

I januar lød meldingen fra kommunen, at byggetilladelsen ville komme cirka to uger efter den politiske beslutning.

Men forhandlingerne mellem Skanlux, Ejerforeningen Marielyst Ferieby og Guldborgsund Kommune trak ud, og der kom altså til at gå godt tre måneder ekstra, før Skanlux kunne komme i gang med byggeriet.

Ifølge byggetilladelsen er byggeprojektet tilpasset på flere punkter efter naboernes ønsker.

Det indebærer blandt andet, at de to nordligste huse er rykket længere mod syd, så der er mindst 15 meter fra de nye huse til skellet mod naboerne.

Bestyrelsen har også været med til at beslutte farven på huse, tag og vinduer, og at overskudsjorden fra byggeriet bliver brugt til støjvolde mellem husene.

Tilbage er kun én stikvej mod oprindelig fire til de nye huse, og ejere og lejere i de nye huse skal - ligesom resten af beboerne i området - parkere på en fælles parkeringsplads væk fra husene - bortset fra to handicappladser.

Ifølge Folketidendes oplysninger er Skanlux klar til at begynde fældning på grunden i de kommende dage, og her har bestyrelsen i Ejerforeningen Marielyst Ferieby også været inddraget i, hvilke træer der kan bevares, så naturområdet forbliver så grønt som muligt på trods af byggeriet.

Formand for Ejerforeningen Marielyst Ferieby, Knud Brusgaard Nielsen, er overordnet set tilfreds med resultatet af forhandlingerne.

- Vi er gået efter maksimal indflydelse på byggeriet, og det var så langt, vi kunne komme. Havde vi valgt at sidde på hænderne og været sure på hele projektet, var det blevet meget værre, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Skanlux.

Byggefirmaet Skanlux søgte oprindeligt Guldborgsund Kommune om tilladelse til at bygge 10 poolsommerhuse på mellem 242 og 375 kvadratmeter, der skal ligge på to naturgrunde lige bag diget i Marielyst Ferieby.
Naboerne i Ejerforeningen Marielyst Ferieby, der tæller 143 små sommerhuse, protesterede mod projektet, som de mente ville ødelægge naturen og freden i området.
Byggeplanerne var i efteråret 2019 i partshøring blandt naboerne, som affødte næsten 800 siders indsigelser.
Debatten fyldte både på Folketidendes debatsider og i byrådet. I januar besluttede et flertal af Venstre og Guldborgsundlisten at sige ja til et reduceret projekt, hvor husene er mellem 182 og 242 kvadratmeter og afstemt med en række ønsker fra naboerne.

  • Træer er mærket af på naturgrunden lige bag diget, hvor fældning forud for byggeriet begynder snart. Naboene har protesteret mod tabet af naturen og frugten for støj fra lejere af de kommende store poolhuse. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Annonce
Annonce
Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Klip og bøder på Vestlolland

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

Lolland

Babydrabssagen: Nu er det op til nævningerne og dommerne

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget

Guldborgsund

Begejstret Mary: Fin rute og dejlig skov