Annonce
Guldborgsund

Byggestart efter ni års campus-kamp

Det lokale firma Pilemand Aps. skal bygge nyt foreningshus til 30 millioner kroner ved Østre Allé. Foto: Anders Knudsen

Det lokale firma Pilemand Aps. skal bygge nyt foreningshus til 30 millioner kroner.

NYKØBING - Nogle ting tager sin tid.

Det gælder i høj grad for det ambitiøse og omdiskuterede Idrætscampus - eller foreningshus, som mange af folkene bag helst kalder det - ved Østre Alle i Nykøbing. Men nu skal der bygges.

Første spadestik sker formentlig i løbet af få uger.

Dermed er omkring ni års campus-kamp forbi. Næsten i hvert fald. Der mangler nemlig den helt færdige byggetilladelse fra kommunen.

Men det er en formalitet - og imens tripper man for at komme i gang. Byggeriet skal stå færdigt i slutningen af 2021.

Et par af de sidste bump på den lange tur er netop passeret. Det første i form af en indbudt licitation med fem deltagende byggevirksomheder.

Vinder er det lokale firma Pilemand Tømrer og Snedker Aps., som var billigst med et bud på 27,5 millioner kroner. Med diverse omkostninger udover selve byggeriet bliver prisen cirka 30 millioner kroner.

Økonomi på plads

Licitationen klarede ikke helt at holde sig inden for det beløb, der er til rådighed. Men nu har man kigget nærmere på projekt, byggeprocedurer med mere og fået tingene til at hænge sammen økonomisk - uden at fjerne funktioner eller brugerønsker i det kommende hus.

Kim Lauridsen, direktør i Pilemand Aps., er særdeles glad for at have vundet den store opgave.

- Vi er stolte over at have fået opgaven, som der også er meget fokus på, og vi glæder os til at komme i gang så hurtigt som muligt. Aftalerne om de ændringer, der skal til for at få økonomien i balance, er også på plads, så nu ser vi frem til at bygge. Vi har selv jord og beton og tømrer/snedker-ekspertisen i vores eget firma. Det udgør vel minimum halvdelen af projektet, så det er en stor fordel, siger han.

Kim Lauridsen påpeger i øvrigt, at man samarbejder med andre lokale firmaer til de fagentrepriser, man ikke selv har "i huset".

- Nu går vi gang med opgaven. Og jeg vil da ikke udelukke, at vi måske skal opruste med flere håndværkere, når vi kommer længere hen, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange funktioner

Ud af de fem indbudte virksomheder til licitationen var de fire her fra området. Udover Pilemand Aps. var det Idebyg Aps., Troels Jørgensen A/S og Bo-Hus A/S. Desuden deltog C.C. Brun Entreprise A/S, Næstved, der havde andenbilligste bud.

Huset bliver på cirka 1.800 kvadratmeter og skal give plads til en række forskellige brugergrupper og funktioner. Der bliver naturligvis omklædningsfaciliteter, men også kontorer, et fællesrum/mødesal med plads til cirka 100, køkken, rum til fysioterapi, fitnesslokale, lokale til e-sport og flere andre funktioner.

Huset udgør kun en del af hele projektet på arealet - også økonomisk. Samlet løber investeringerne op i omkring 56 millioner kroner.

Hvad angår de cirka 30 millioner kroner til huset, kommer finansieringen fra tre fonde, Realdania, Lokale- og Anlægsfonden, Den A.P. Møllerske Støttefond, og fra boldklubben NFC' s egne midler.

Også faciliteterne udendørs har for en dels vedkommende fået støtte - primært fra Lokale - og Anlægsfonden. Kommunen har lagt penge i blandt andet baneanlæg. Udover at bevilge penge - hvilket undervejs også har været omdiskuteret - har kommunen også opgaven med tilladelser og tilsyn.

Det andet vigtige bump er netop overstået i det politiske system.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dispensationer

På det seneste møde i teknik, miljø og ejendomsudvalget behandlede og godkendte udvalget nemlig en række dispensationer i forhold til den lokalplan "Idrætscampus", som blev vedtaget tilbage i 2015.

Rene Fjeldsøe Sørensen, formand i NFC, er i øvrigt medlem af udvalget for Guldborgsundlisten, men var naturligvis ikke med til behandlingen af denne sag, fordi han er inhabil i kraft af sin rolle i NFC.

Det var ETN Arkitekter, Nykøbing, der på vegne af bygherren søgte om dispensationerne. Den ene gælder ændring af byggeriet, så det nu ligger delvist uden for det oprindelige byggefelt. Her havde man regnet med, at der skulle bygges nord-syd. Huset kommer i stedet til at ligge øst-vest.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Naturlige materialer

Ændringen har også betydet, at der har været lavet yderligere jordprøver (området er tidligere losseplads). Prøverne viser ingen problemer.

Udvalget sagde ja til den nye byggeplan. Man gav også en dispensation i forhold til skovbyggelinjen - og desuden en dispensation i forhold til et tidligere krav om kun at bygge i naturmaterialer. Nu laver man facade delvist i stålplader for at minimere vedligeholdelsen.

Arkitekterne lægger i ansøgningen også vægt på, at man med træterrasser og store glaspartier med kig ind til vægge i trælameller med mere fortsat vil have en bygning med vægt på naturlige materialer.

  • Det lokale firma Pilemand Aps. skal bygge nyt foreningshus til 30 millioner kroner ved Østre Allé. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Annonce
Annonce
Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt