cookie-og-privatlivspolitik
Flemming Johansen og Dorte Høilund oplevede nogle udfordringer under weekendens uvejr - men de klarede ærterne med god hjælp fra gæsterne.
Flemming Johansen og Dorte Høilund oplevede nogle udfordringer under weekendens uvejr - men de klarede ærterne med god hjælp fra gæsterne.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Campingplads hårdt ramt af uvejr

Mens nogle af områdets campingpladser slap med lidt vandpytter,
blev Marielyst Ny Camping hårdere ramt.
18. juni 2019 kl. 16:50 Af Andreas Johansen

Annonce

MARIELYST Weekenden har budt på blandet vejr - alt fra høj solskin og lune sommerdage til timelange regnskyller og tordenbyger, der ikke er set magen til i lange tider.

For de fleste falstringer betød uvejret ikke det store - en dag i haven blev måske vekslet til en dovendag på sofaen.

Men for nogle af de mange sommercampister i området blev det en oplevelse, de ikke glemmer lige foreløbigt.

- Vi kunne jo høre adskillige nedslag tæt på os. Pludselig røg al strømmen på pladsen - den gik i installationerne og kortsluttede alt, hvad der kører på elektricitet, forklarer Dorte Høilund, der er ejer af Marielyst Ny Camping.

Og så gik det ellers stærkt med at komme op af sofaen, som hun selv formulerer det.

Det var i forvejen en særligt travl weekend, da campingpladsen lagde rum til et træf for Mini-entusiaster, men da al strømmen pludselig gik, og regnen stod ned i stænger, fik Dorte Høilund og manden Flemming Johansen rigtig travlt.

- Da strømmen pludselig gik, så var det med at komme pladsen rundt på cyklerne og få slået relæerne til. Alle mand på pladsen, fastliggere og gæster tillige, trak i samlet flok og meldte ind, hvor det virkede og ikke virkede. Folk var søde - ingen brokkede sig. De vidste jo godt, at det ikke var vores skyld, at et lyn gik i vores el-netværk, fortæller Dorte Høilund.

Selv her flere dage efter weekendens store tordenskrald er der enkelte ting, der endnu ikke er helt oppe og køre endnu.

Mandagen blev brugt på at få sat adskillige lokale elektrikere i sving på pladsen, så vaskemaskinerne og andre ting, der ikke kunne klare de store lynnedslag, snart virker igen.

En god ting kom der dog ud af weekendens strabadser:

- Vi gravede dræn ned over hele pladsen sidste år, og der gik ikke to minutter, fra regnen stoppede, til at der ikke lå vand nogle steder på pladsen. Så vi fik da testet vores nye drænsystem, siger Dorte Høilund og griner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce