cookie-og-privatlivspolitik
Beboerne på Celfs skolehjem er tilbage, men hverdagen er ikke helt den samme som før. Leder sørger dog for at finde nye aktiviteter, de unge kan samles om, som brætspil, indtil der igen kan spilles hockey med mere.
Beboerne på Celfs skolehjem er tilbage, men hverdagen er ikke helt den samme som før. Leder sørger dog for at finde nye aktiviteter, de unge kan samles om, som brætspil, indtil der igen kan spilles hockey med mere.
Foto: Privat

Guldborgsund

Celfs skolehjem er igen åbent for eleverne

Mandag kunne Celf-elever, der bor på skolehjemmet, komme tilbage, og genoptage undervisning på skole.
19. maj 2020 kl. 20:10 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Der er igen liv på Celfs skolehjem på Kringelborg Allé. Det åbnede igen mandag, efter Børne- og Undervisningsministeriet meldte, at skolehjem kunne genåbne, og det vækker jubel, forstås det på skolehjemmets leder, Jeanne Frederiksen.

- Det er skønt at have eleverne tilbage, vi har savnet dem. For tre uger siden fik vi lov at åbne første del med cirka 25 beboere, og vi kan lide at være sammen med de unge mennesker, når de er her, sige hun og fortsætter om reaktionen fra eleverne:

- Det er nogle megaglade elever, der er kommet tilbage. De har savnet os, siger de.

Skolehjemmet har været stort set lukket ned, siden landet blev lukket ned i marts, men Jeanette Frederiksen har alligevel haft lidt kontakt med eleverne. Hun har besøgt dem hjemme med en pose slik for lige at høre, hvordan det er gået.

Tilbage på skolen er de i alt 104 beboere, der er for tiden, delt ud på enkeltværelser, hvor der ellers normalt er tomandsværelser.

Til formålet har skolen lejet otte værelser på vandrehjemmet ved siden af.

Dermed kan eleverne, der kommer fra blandt andet Esbjerg, København og Færøerne foruden Vestlolland, få klaret de praktiske dele af uddannelsen, efter den under fjernundervisning har stået på teori.

Læs også artiklen "Eud og eux med næsten fuldt hus" i tirsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

Annonce