cookie-og-privatlivspolitik
Der har været en særlig stor efterspørgsel fra handelslivet i Guldborgsundcentret til forholdsvis billige lejelejligheder til medarbejdere nær Guldborgsundcentret. Derfor ønsker Holberg Fenger Gruppen, der ejer størstedelen af Guldborgsundcentret, at bygge boliger oven på centret.

2

Billeder

Der har været en særlig stor efterspørgsel fra handelslivet i Guldborgsundcentret til forholdsvis billige lejelejligheder til medarbejdere nær Guldborgsundcentret. Derfor ønsker Holberg Fenger Gruppen, der ejer størstedelen af Guldborgsundcentret, at bygge boliger oven på centret.
Foto: Holberg Fenger Gruppen

Guldborgsund

Centerboliger kan komme i ny høring

Udvalg ønsker alligevel etablering af 70 boliger ved Guldborgsundcentret i høring.
04. marts 2020 kl. 08:30 Af Maria Glasius Lange

NYKØBING I november 2019 ønskede teknik, miljø og ejendomsudvalget ikke at indarbejde muligheden for at etablere lejligheder på Guldborgsundcentret i den lokalplan, man siden sendte i høring.

Forslaget kom fra Holberg Fenger Gruppen, der ejer en stor del af Guldborgsundcentret, og som øjnede et behov for boliger til blandt andet ansatte i centrets butikker.

Den fire uger lange høringsperiode er nu slut, men et flertal i teknik, miljø og ejendomsudvalget beder alligevel økonomiudvalget og byrådet om at indarbejde forslaget om boliger og sende lokalplan 182 i en ny høring.

Flertallet består af formand Peter Bring-Larsen (G), René Fjeldsøe Sørensen (G) og Lis Magnussen (V).

Det fremgår af referatet fra det seneste udvalgsmøde.

Annonce

Men hvorfor flertallet i udvalget har ændret mening, ønsker Peter Bring-Larsen (G) endnu ikke at sige.

- Jeg kan lige nu kun bekræfte, at vi har sagt ja til, at man kan lave en ny lokalplan, hvor muligheden for at anlægge boliger er skrevet ind.

Ønsket fra Holberg Fenger Gruppen er at etablere de 70 boliger som udlejningslejligheder oven på en del af det eksisterende center. Man ønsker derudover, at der i lokalplanen kan blive mulighed for at bygge en mindre dagligvarebutik på maksimalt 1.200 kvadratmeter som supplement til Føtex.

I et høringssvar skriver Holberg Fenger Gruppen, at man ser en udvidelse af området omkring Guldborgsundcentret som et vigtigt strategisk træk.

- Ikke blot i forhold til handelslivet, men også i forhold til den generelle udvikling af kommunen, herunder tiltrækning og fastholdelse af borgere, uddannelser og arbejdspladser, lyder det.

Annonce

- Holberg Fenger Gruppen ønsker at bidrage til en accelerering af kommunens positive udvikling og arbejder aktuelt med konkrete planer om nye private investeringer i erhverv og bolig i størrelsesordenen 170-180 mio. kroner. Investeringerne vil skabe nye lokale job inden for håndværk og detailhandel samt styrke kommunens bosætning og handelsmæssige konkurrencekraft. Alene i forhold til selve byggeriet vurderer vi, at 60 procent af opgaverne vil gå til lokale håndværkere, mens projektet vurderes at skabe 40-50 permanente lokale arbejdspladser, står der i høringssvaret.

Gruppen, der har direktør Flemming Holberg Fenger i spidsen, har ifølge høringssvaret gang i konkrete dialoger med ambitiøse aktører i forhold til etablering af nye forretninger - vigtige komponenter i kampen for at fastholde Nykøbings konkurrenceevne over for det øvrige Sjælland.

Og imens handelslivet forsøger at gennemføre byggeriet, har de nærmeste naboer ikke et ønske om at udvide butiksområdet i Sundby.

- Man skyder sig selv i foden, hvis man tror, at det er udsigten til udsalgsvarer i baghaven, der får folk til at flytte mod Nykøbing. Vi sætter ikke pris på udviklingen, og stiller os uforstående overfor den valgte prioritering. Guldborgsundcenteret ligger der som det er nu, men en udvidelse i den påtænkte retning vil kun bidrage til oplevelsen af beton og trist forstad som den seneste oprustning af skiltningen også har gjort det, lyder det fra en husejer i et høringssvar.

Han mener, at man bør sælge Nykøbing på den bolignære natur og rolige forhold tæt på byen til tilflyttere.

Annonce

Beslutningen om at opstarte en ny høringsperiode skal godkendes af økonomiudvalg og byråd.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE