Annonce
Guldborgsund

Corona forsinker kandidatlister til valg

16. november og natten til 17. november bliver det afgjort, hvem der skal indtage de 29 sæder i byrådssalen i de kommende fire år. For tiden kommer flere og flere kandidater til partiernes opstillingslister, som endnu ikke er lukket for tilgang. Foto: Anders Knudsen/arkiv

De fleste partier kan endnu ikke melde ud om deres kandidater til kommunalvalg, da opstillingsmøder er forsinkede af restriktioner, men arbejdet med at lave listerne er i fuld gang

GULDBORGSUND Mens enkelte partier - Socialdemokratiet og SF - har meldt deres kandidatlister til kommunalvalget ud, halter det de fleste steder hos de lokale politikere i Guldborgsund Kommune.

Normalt ville listerne være klar efter generalforsamlinger og opstillingsmøder i foråret - længe før valget, der i år falder 16. november. Men corona har sat en kæp i valgbushjulet hidtil.

Enhedslisten er klar med nu i alt ni navne, mens Guldborgsundlisten endnu ikke har holdt det kandidatmøde, der var planlagt til 21. april.

Det fortæller formand John Brædder.

- Grundet corona har vi ikke kunnet samles, og jeg har anset det at samles for vigtigere end at få listen hurtigt klar. Men vi holder kandidatmøde på Fuglsang 31. maj, fortæller han.

Der er løbende kommet flere navne på listens midlertidige kandidatliste, som ventes at blive på mellem 22-25 navne.

De fleste af dens nuværende byrådsmedlemmer har selv meldt ud på blandt andet Facebook, at de genopstiller, og borgmesteren mener, det ser fint ud med at få også unge kandidater til at stille op under liste G.

Mangler det sidste

I Venstre var planen oprindelig at holde opstillingsmøde i marts eller april, men også her er arbejdet forsinket.

- Det er et vilkår. Vi kunne have valgt som nogle andre at gøre det på Teams (digitalt redskab til møder, red.), men vi vil gerne have fremmøde, lyder det fra lokalformanden i partiet, Bo von Würden.

Partiet forventer nu at holde generalforsamling med opstillingsmøde umiddelbart efter 11. juni, hvor forsamlingsforbuddet hæves fra 50 til 100 indendørs.

Cirka 20 navne er klar under V'et på stemmesedlen, som den ser ud til at blive nu, men partiet håber at få flere på.

- Vi håber at få et bredt geografisk felt i kommunen, også med en god aldersspredning. Lige nu har vi en på 18 og en på nogen og 60, siger formanden.

Ole K. Larsen, Claus Bakke, Henrik Høegh-Andersen og Lis Magnussen fra partiets nuværende byrådsgruppe genopstiller, mens Mette Møller, der som Lis Magnussen blev valgt ind for DF ved sidste valg og siden skiftede parti, hælder til ikke at gøre det.

De Konservative er heller ikke klar til at melde deres liste ud.

Generalforsamlingen, der skulle være holdt i januar, ventes nu at finde sted 25. maj, fortæller formanden for Guldborgsund Vælgerforening i partiet, Anders Stausholm.

- Vi håber, at det går, som det skal med genåbning og coronasmitte, for så skal vi mødes fysisk og have en snak med medlemmerne. Opstillingsmødet følger så lidt senere, siger han og afslører, at der på nuværende tidspunkt er 10 navne på listen:

- Og vi vil gerne have lidt flere på.

Partiet har endnu ikke valgt en spidskandidat, men det har de for længst hos De Radikale.

Det er Christian Nyborg Madsen, men derudover kan partiets lokalformand, Jes V. Larsen, ikke sige det store endnu.

- Listen ser aldeles lovende og kompetent ud, men vi mangler lige det sidste, før vi er klar til at melde den ud, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spidskandidater fundet

To kandidater fra Liberal Alliance er klar til at kæmpe med om pladserne i byrådet. Det fortæller lokalformanden for partiet i Guldborgsund og Lolland kommuner, Jan Czajkowski.

- Vi har Mie Holmsted Kristensen og Martin Ravn som kandidater. Vi har haft opstillingsmøde, men hvis nogen ytrer ønske om at komme på listen, så tager vi stilling til det i lokalforeningen, siger han og understreger, at listen altså ikke er helt lukket.

Et andet parti, der udsprang af De Radikale - Alternativet, har heller ikke lukket sin liste endnu.

Ulla Munksgaard og Flemming Enger udgør lige nu opstillingslisten, fortæller sidstnævnte, der også er partiets spidskandidat ved valget.

- Der er ikke kommet flere på endnu, men vi forventer efter sommerferien at holde et supplerende opstillingsmøde, hvis nogen i mellemtiden har opfanget interesse for at blive kandidat, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere viser interesse

Endelig kan Michael Christiansen, der ved Nye Borgerlige i Guldborgsundkredsens generalforsamling i marts blev ny formand efter Bo Larsen, fortælle, at man også her endnu er i proces.

- Vi skal have opstillingsmøde nu her, men vi har fundet vores spidskandidat, der på nuværende tidspunkt er den eneste kandidat på listen, Paw Hallandson. Men vi har nogle flere, der er interesserede i at stille op, siger han.

Det er ikke lykkedes Folketidende at få kommentarer til arbejdet med opstillingslisterne fra Dansk Folkeparti, Kristendemokraterne og Stram Kurs før deadline.

  • 16. november og natten til 17. november bliver det afgjort, hvem der skal indtage de 29 sæder i byrådssalen i de kommende fire år. For tiden kommer flere og flere kandidater til partiernes opstillingslister, som endnu ikke er lukket for tilgang. Foto: Anders Knudsen/arkiv
Annonce
Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet