cookie-og-privatlivspolitik
Blot 10 nye tømrersvende er udlært på årets første hold fra Celf, der mener, at årsagen findes i den turbulens, der har været omkring coronapandemien.

2

Billeder

Blot 10 nye tømrersvende er udlært på årets første hold fra Celf, der mener, at årsagen findes i den turbulens, der har været omkring coronapandemien.
Foto: Celf

Guldborgsund

Corona giver lille årgang af svende

Årets første tømrersvende fra Celf er udlært og har mod på fremtiden
04. april 2021 kl. 06:11 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING Fejringen forleden af de nyudlærte tømrersvende fra Celf i Nykøbing blev en noget mindre størrelse end nødvendigt.

Coronarestriktioner gør, at de normalt op til 300 mennesker, der ville samles om svendene og en pølsevogn, var reduceret til blot svendene selv, to undervisere og en leder.

Men pandemien har også har betydning for antallet af dimittender, forstår man på uddannelseschef på Celf, Michael Boile Nielsen.

Ifølge ham har den medført en vis turbulens, og at dette er forklaringen på en lille årgang.

Den bliver på 10 udlærte, mens der næste år ventes at blive 27.

Annonce

- Vi er naturligvis altid stolte over at være med til at bidrage med lærlinge til landets tømrermestre. Vi er glade for, at vi kan sende de unge mennesker ud i samfundet for at bidrage til den opgave, som det er at være håndværker. Samtidig kan vi med tilfredshed også hos os notere en lille stigning i tilgangen af unge til tømrerfaget, udtaler han i en udmelding fra læringsinstitutionen.


Åbner flere døre

Modtagerne af svendebrevene var selvsagt også glade for den velgennemførte uddannelse.

Ni mænd og en enkelt kvinde dimitterede, og for sidstnævnte, 23-årige Joan Langetved Persson fra Nykøbing, var det med hendes egne ord naturligt at blive tømrer.

Det er såvel hendes far som hendes bror også, men faget åbner også flere døre, mener hun.

- Det at skabe et færdigt stykke arbejde fra bunden og producere noget, som kunderne bliver glade for, betyder rigtig meget for mig. Et eksempel på det er arbejdet med at bygge køkkener til kunder, der bliver glade for resultatet i mange år fremover. Jeg glæder mig til at arbejde som tømrer i de næste mange år, men jeg er også interesseret i de uddannelsesmuligheder, faget giver mig. Jeg skal muligvis studere videre til bygningskonstruktør, siger hun.

Annonce

Samme tanker gør en af de andre nyudlærte tømrere, 25-årige Benjamin Rask Baad Larsen, sig:

- Det er fedt at være færdiguddannet. Jeg har glædet mig til at stå her med svendebrevet i hånden og glæder mig nu helt vildt til at komme ud og opleve en masse glade kolleger og kunder. De kommende mange år bliver det som tømrer, men jeg tænker da på, om jeg skal læse videre, når jeg har fået mere erfaring med håndværket.

Han modtog ved dimissionen en bronzemedalje for en særdeles veludført eksamen, mens to øvrige fra holdet fik en sølvmedalje.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE