cookie-og-privatlivspolitik
Scan Con-direktør Thomas Madsen er særdeles glad for firmaets hovedkvarter på Nykøbingvej uden for Nørre Alslev. - En fin placering for os, siger han.

3

Billeder

Scan Con-direktør Thomas Madsen er særdeles glad for firmaets hovedkvarter på Nykøbingvej uden for Nørre Alslev. - En fin placering for os, siger han.
Foto: Hans Gandrup

Guldborgsund

Corona-lussing skaber ny forretning

Scan Con Group i Nørre Alslev har tabt millioner på nedlukning, men har også fået succes med nye markeder og ny indtjening.
06. september 2021 kl. 06:00 Af Hans Gandrup

NØRRE ALSLEV Hvis man ikke kan lave sin almindelige forretning i udlandet, må man satse på det hjemlige - og måske endda det helt nære som at lade dem, der omvendt kommer udenlands fra, overnatte i sin baghave ... Nogenlunde de overvejelser er i tråd med det gamle Dalgas-opråb fra opdyrkningen af heden, om at "hvad udad tabes skal indad vindes" kan være en slags overskrift for de seneste måneder og års omtumlede tider hos firmaet Scan Con Group på Nykøbingvej 64 i Nørre Alslev.

Virksomheden har fået corona-lussinger i millionklassen.

- Det har bestemt ikke været sjovt. Sådan omkring et minus på vores hovedaktivitet omkring de fem millioner kroner siden foråret sidste år, anslår direktør Thomas Madsen.

På bundlinjen ser det knap så slemt ud. Blandt andet fordi der har været ganske god forretning i for eksempel det der med at lade folk bo i baghaven ...


Arbejder-søvn

Under navnet "Workers Sleep" har Scan Con nemlig indrettet overnatningsfaciliteter i en del af bygningskomplekset på Nykøbingvej. I alt 20 værelser. Og udlejningen går strygende.

Annonce

- Det er et godt "andet ben" at have forretningsmæssigt, påpeger Thomas Madsen.

Firmaet har derfor også købt en ejendom i Øster Kippinge, hvor der er ni værelser, og en ejendom - en tidligere gård - på Masnedø, hvor der er 11 værelser.

Mens Scan Con altså har haft udfordringer med at sende folk til udlandet, er der i øjeblikket mange også meget store projekter i gang, som har sendt arbejdskraft med behov for overnatning til Falster. Det gælder for eksempel folk fra brobyggeriet på Storstrømmen og medarbejdere til solcelleparker med flere.


Udenlandske kontorer

Scan Con Groups egen hovedforretning er dog fortsat at levere - udleje - arbejdskraft som eksempelvis svejsere og elektrikere med flere. En meget væsentlig del af forretningen har i en årrække ligget i Norge.

- Men det gik jo i stå under corona. Det er først for et par uger siden, at vi har kunnet komme op i fart igen. Situationen har været den, at når vi havde en medarbejder, som forlod Norge, så har vi ikke kunnet sende en ny ind på grund af restriktionerne, forklarer Thomas Madsen.

Annonce

Scan Con henter sine folk både fra Danmark og fra Polen, Rumænien og de baltiske lande. Man har kontorer alle de nævnte steder - men altså hovedsæde på Nykøbingvej på Nordfalster.


Danske job

- Vi har aldrig rigtig arbejdet målrettet med at levere arbejdskraft til danske virksomheder. Det har vi så til gengæld fokuseret på her under corona. Og med ganske god succes, konstaterer Thomas Madsen.

- En af vores styrker er, at folkene kommer med fuldt udstyr, værktøj et cetera. Hvis en virksomhed har brug for ekstra mandskab i en vis periode, er det ellers forbundet med store omkostninger at "skrue op", fordi man skal investere i det nødvendige grej til de nye ansatte - og det er ofte ganske store summer. Vores folk møder med eget udstyr, forklarer Thomas Madsen.

Scan Con har øvrigt også folk på Færøerne, hvor man leverer arbejdskraft til værftsindustrien.

- Alt i alt har vi lige nu cirka 325 mand i arbejde forskellige steder. Og lige i disse uger vokser det. Vi skal helst op omkring 500. Og det går den rigtige vej, fastslår Thomas Madsen.

Annonce

Ligesom erhvervslivet generelt mærker Scan Con også problemer med at skaffe kvalificerede medarbejdere.

- Det er i fuld gang med at blive en udfordring også i Polen, Rumænien og de baltiske lande. Indtil videre har vi gavn af vores lokale repræsentation og et godt, mangeårigt samarbejde, så vi kan fortsat levere - også med de korte frister, som kunderne somme tider har brug for. Men vi kigger os om efter nye muligheder. Det er vi nødt til, siger Thomas Madsen.


Latinamerika

En af mulighederne er medarbejdere fra Latinamerika. Scan Con har med udgangspunkt i Colombia en indsats i gang for eksempel i Argentina - og vil i det hele taget gerne satse mere på de spansktalende lande.

- Vi er i den forberedende og indledende fase. Men der er gode perspektiver, mener Thomas Madsen.

- Vi har gode medarbejdere med blik for nye muligheder her i hovedsædet i Nørre Alslev. Ellers havde vi heller ikke klaret os nogenlunde helskindet gennem corona-lukningen, understreger Scan Con-direktøren.

Annonce

Princippet med at kigge sig om efter nye forretningsområder betød i øvrigt også, at Scan Con for nogle år siden købte en jobsøgningsportal - eller snarere en jobdatabase - for de maritime erhverv. Den har man nu udviklet til også at være en direkte leverandør af arbejdskraft - i stil med Scan Cons hovedforretning.

- Vi har vel cirka 150 søfolk i meget forskellige funktioner ude på job. Det er indtægtsmæssigt ikke nogen kæmpeforretning for os. Men absolut positivt og et fint supplement, lyder det fra Nykøbingvej.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE