cookie-og-privatlivspolitik
20 børn og 4 voksne på cykeltur fra Kragereden til Guldborgsund Tandpleje. En tur på knap fire kilometer, som børnene klarer på 40 minutter.

9

Billeder

20 børn og 4 voksne på cykeltur fra Kragereden til Guldborgsund Tandpleje. En tur på knap fire kilometer, som børnene klarer på 40 minutter.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Cykling giver Krageredens børn godt humør

Kragereden og Sundby Børnehus er to af de daginstitutioner, der arbejder målrettet på at få børn til at røre sig mere i hverdagen.
17. juli 2021 kl. 11:30

NYKØBING Når børnene i Kragereden skal til tandlæge, spænder de cykelhjelmen og hjuler de knap fire kilometer fra Kraghave til klinikken i Nørregade.

Hjulene er små, for det er de 20 "Akrobater" også. Men de er alle vel fremme cirka 40 minutter efter start - sikkert flankeret af fire voksne, der danner for-, bag- og mellemtrop i feltet af de fem-seksårige.

Bussen bruger man ikke rigtig i Kragereden, der er en privat institution for 10 vuggestuebørn og 38 børnehavebørn. Til gengæld bruger de voksne meget tid på at lære børnene at cykle. Når de mindste begynder at støtte på fødderne i vuggestuen, begynder de også at cykle på små løbecykler uden pedaler.

Når man har øvet sig hver dag, er man mod slutningen af sin karriere som børnehavebarn med på holdet af "Akrobater", der cykler til tandlægen og til det meste andet. Med et par ladcykler som backup, hvis en "Akrobat" punkterer eller bliver uhelbredelig træt i benene. Med madpakker til en pause på en grøn plet. Og med tid til at snakke om skilte og færdselsregler på ruten.

- Vi har også altid plaster med, men vi bruger det meget sjældent, fortæller idrætspædagog i Kragereden Simone Stein.

Annonce

Kragereden er idrætscertificeret af DGI, og det indebærer, at børnene i "Bevæg dig for livet-ånden" bliver præsenteret for masser af bevægelse i hverdagen, som de voksne har været på kursus i at formidle.

- Først og fremmest skal det være sjovt, og vi kører aldrig den samme vej hjem, for vi er ude for at opleve. Børnene elsker cykelturene, og de giver dem godt humør, kompetencer og en plads i fællesskabet, der er vigtig i et cykel-land som Danmark, mener Simone Stein.

Også i Sundby Børnehus drøner børnene rundt på to hjul. De dyrker også yoga, leger lege med kroppen i fuld aktivitet og går lange ture. Men minicrossbanen på legepladsen er særlig populær blandt de 40 børnehavebørn og 26 vuggestue-aspiranter.

Her i institutionen er DGI-certificeringen også i hus, og i de to et halvt år, Sundby Børnehus har arbejdet målrettet med bevægelse i børnenes hverdag, er der sket en markant forandring, fortæller leder Mogens Olsen.

- Det kan mærkes i alle dele af hverdagen. Vi har fået sundere børn, der selv tager initiativet til at lege med mere aktivitet. Jeg ser dem som børn med et sundt sind i en sund krop, fortæller Mogens Olsen, der også fremhæver madordningen med fokus på det sunde og økologi så vidt muligt.

Annonce

Det er ikke nok, at børnene bevæger sig, når man skal leve op til DGI's målsætning.

- Nej, vi voksne skal jo være de gode rollemodeller, så vi skal sandelig også i sving. Men det går nemt, for cykelglæde smitter, fastslår Simone Stein.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE