cookie-og-privatlivspolitik
For en uge siden skrev Fiskepigerne et opslag på Facebook om, at de blev chikaneret, fordi en rapport med sure smileyer fra Fødevarekontrollen var blevet forelagt en butik, Fiskepigerne holdt foran.

3

Billeder

For en uge siden skrev Fiskepigerne et opslag på Facebook om, at de blev chikaneret, fordi en rapport med sure smileyer fra Fødevarekontrollen var blevet forelagt en butik, Fiskepigerne holdt foran.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Da der gik krig i fiskehandlen

To fiskehandlere er i kamp om kunderne.
04. december 2020 kl. 12:40 Af Anne Katrine Petersen

Annonce

IDESTRUP Fødevarestyrelsen, Ekstra Bladet og politiet. Der er tilsyneladende ingen grænser for, hvem der skal rodes ind i en krig mellem to lokale fiskebilsfirmaer. På den ene side af frontlinjen står Uni og Michaels Fisk. Overfor dem rasler Fiskepigerne med sablerne. Luften er tyk af beskyldninger om dårlig hygiejne og ufine metoder. Begge anklager hinanden for injurier og chikane.


Fair konkurrence

For blot et år siden havde ingen set det komme. Dengang arbejdede Ilse Grønbæk, Birgit Hjorth og Helge Nielsen for Michael Renner. Da coronaen ramte, blev de tre fyret og besluttede at realisere en tanke, de havde flirtet med. De ville starte deres eget. Det synes Michael Renner ikke, der er noget galt med.

- Der er plads til mere end en fiskebil, og vi kan sagtens klare konkurrencen. Så længe det foregår på fair vilkår, siger han og fortæller, at Fiskepigerne i begyndelsen kørte rundt til de butikker, hvor Uni og Michaels Fisk plejede at parkere fiskebilen. Ifølge ham for at kapre deres pladser.

Den fremstilling af sagerne kan Fiskepigerne dog slet ikke genkende.

- Uni og Michael var holdt op med at komme på grund af coronaen. Vi tilbød at komme i stedet, så det der med, at vi har taget deres rute, det passer altså ikke, fortæller Birgit Hjorth.


Facebook som slagplads

Krigen mellem de to fiskehandlere udkæmpes ikke på en havn eller på torvet. Det er derimod Facebook, der holder for, og på den måde bliver det til mere end en krig mellem fiskehandlerne. På Facebook deltager en hel hær af loyale soldater, som gladeligt kaster sig ind i kampen.

- Det er i virkeligheden kunderne, der skriver mest, siger Ilse Grønbak fra Fiskepigerne, der på Facebook høster en del sympati.

Men efterhånden er krigen ved at mætte facebookbrugerne. For eksempel Susan Malchow, som kommenterer et af de mange opslag.

- Hold op, hvor er jeg efterhånden træt af at læse om denne ballade hver gang, jeg åbner Facebook!

Det er både Uni og Michael og Fiskepigerne i virkeligheden også.

- Vi vil bare gerne have lov til at passe vores forretning i fred og ro, lyder det fra Fiskepigerne.

- Vi har knoklet så hårdt for det her. Det påvirker mig enormt meget, slutter Uni Hansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce