cookie-og-privatlivspolitik
Danny Wickmann kigger fremad. Han peger vist for at vise, hvor baren kommer til at stå til Wickmann Festival 6. og 7. august.
Danny Wickmann kigger fremad. Han peger vist for at vise, hvor baren kommer til at stå til Wickmann Festival 6. og 7. august.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Danny jagter drømmen

Han havde et godt job, men der skulle ske noget nyt.
13. juni 2021 kl. 06:14 Af Andreas Johansen

HASSELØ Mange har måske i et øjeblik, hvor solen stod særligt højt på himlen, eller verden på anden vis bare virkede som et sted, hvor selv de mest absurde visioner kunne lade sig gøre, drømt om at lave deres baghave om til en festivalplads med 500 gæster, bands, en scene, og hvad en festival ellers rummer.

Men for de fleste er den tanke forduftet igen mandag morgen, når virkeligheden kalder, og hverdagen igen indfinder sig. Sådan var det faktisk også i mange år for Danny Wickmann, der har arbejdet som skolelærer og dyrket musikken, mest blues og folkemusik, som et projekt ved siden af.

En dag skete der noget. Drømmen om at gøre de fire hektar jord, der hører med til huset, der ligger så idyllisk bare fem minutter fra Nykøbing, til en festival, blev til en realitet i 2020 med Wickmann Festival.

- Nu skulle det være. Både mig selv og alle mine musikervenner savnede at komme ud at spille, og hvis man skal lave en festival, så er der vel ikke et bedre tidspunkt at gøre det på, end når alle de store ikke må afholde deres, var ræsonnementet sidste år, forklarer Danny Wickmann.

Lige nu ligger den kommende festivalplads stadig brak, de grønne gevækster af uspecificeret art står et sted mellem knæ- og halshøjde. Men 6. august, første dag, hvor musikken spiller, skal det hele nok være klart.

Annonce

- Vi bankede faktisk hele festivalen op på to uger sidste år. Vi endte med at stå og arbejde på at lave den sti, der skulle gå til parkeringspladsen til efter midnat, natten før vi skulle byde folk velkommen, men alle den slags ting har vi jo meget mere styr på i år, så det skal nok blive rigtig godt, siger idemanden.

Musikerne på scenen bliver, som resten af festivalen, der i år strækker sig over to dage, primært fokuseret på det lokale.

- Der er så mange super dygtige musikere på Lolland-Falster - der er behov for, at vi sætter fokus på de lokale, og rigtig mange af de navne, der står på plakaten, er fra området, forklarer Danny Wickmann.

Med to måneder til første stofe bliver sunget fra scenen, bruger Danny al sin tid på projektet. Karrieren som skolelærer er, i hvert fald for nu, lagt på hylden. For musikken har altid være det, verden roterede om.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE