cookie-og-privatlivspolitik
René Christensen mener ikke, at et retskrav på at bygge betyder, at man kan bygge hvad som helst.
René Christensen mener ikke, at et retskrav på at bygge betyder, at man kan bygge hvad som helst.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Dansk Folkeparti stemmer hverken for eller imod

Venstre og Guldborgsundlisten må selv løse problemerne i feriebyen i Marielyst.
26. marts 2021 kl. 06:24 Af Anne Katrine Petersen

FAKTA
Sagen kort
I januar 2020 gav byrådet med et snævert flertal grønt lys til opførelsen af 10 sommerhuse på en grund i Marielyst Ferieby, tidligere feriecenter under Dansk Folkeferie.
Det klagede naboer til husene over, og Planklagenævnet gav klagerne medhold. Byggeriet kunne ikke rummes af lokalplanen.
Nævnet pålagde kommunen at lovliggøre forholdet.
Det blev indstillet, at det skulle ske med en lovliggørende lokalplan.
Forrige mandag stemte et flertal i teknik, miljø og ejendomsudvalget imod. De vil have en fysisk lovliggørelse, altså en nedrivning.
Sagen skal på byrådsmødet 15. april.

MARIELYST FERIEBY Der kommer ingen hjælpende hånd til Guldborgsundlisten fra Dansk Folkeparti (DF), når sagen om de store sommerhuse kommer på dagsordenen i byrådet 15. april.

Det står René Christensen fra partiet fast på.

- Vi kommer til at stemme gult, siger han, hvilket reelt betyder, at partiet hverken vil stemme for eller imod.

Dermed tyder alt på, at Guldborgsundlisten er den eneste, der vil stemme for en lovliggørende lokalplan. Resten er enten neutrale eller for en fysisk lovliggørelse af sommerhusene, som situationen ser ud lige nu.


Fine huse, gal placering

- Det er noget, vi har overvejet meget, som vi også gjorde, da sagen sidst var på byrådsmødets dagsorden. Dengang var vi faktisk mest enige med de borgerlige partier. Vi synes, de her huse er et godt produkt. Det kan helt sikkert bidrage positivt til ønsket om flere turister til vores landsdel. Men den placering er gal, og det har den været fra start, understreger René Christensen og peger på, at husene skulle have været placeret i et område med andre lignende huse.

Annonce

- De huse, der ligger ude på Blommestien, hører vi aldrig nogen være utilfredse med.


Ikke en DF-sag

René Christensen er i sagen, ad flere omgange, citeret for at sige, at de store sommerhuse ikke er en DF-sag, men hvad menes der egentlig med det?

- Vi mener, at i politik må man stå til ansvar. Det her er en sag mellem Guldborgsundlisten og Venstre, der lagde stemmer til, at projektet kunne gennemføres, selv om alle advarselslamperne blinkede, påpeger han.

René Christensen medgiver, at sagen alligevel bliver et ærinde for DF, når den skal behandles på byrådsmødet.

- Principielt gør den, men det ændrer ikke på, at man rent politisk må stå på mål for, hvad man har lagt stemmer til. Har man sagt a, må man også sige b, mener han.

Annonce

Magtfuldkommenhed

Venstres Ole K. Larsen har forklaret partiets skiftende holdning i sagen med, at man blev vejledt forkert. Han har forklaret, at sagsfremstillingen betonede, at bygherre havde et retskrav på byggeriet.

Hvad mener du om det?

- Hele fremstillingen om retskravet var jo netop en af årsagerne til, at vi stillede et modforslag. Vi ville have det bedre belyst, men det var Guldborgsundlisten og Venstre imod. At det blev stemt igennem med så snævert et flertal siger noget om borgmesterens magtfuldkommenhed. Det var ikke noget, man ville have en dialog om, hverken dengang eller sidenhen, siger René Christensen og pointerer:

- Bare fordi der er et retskrav på at bygge, er det jo ikke ensbetydende med, at man har krav på at bygge hvad som helst.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

AF: TOM AHLQVIST

Frivilligt socialt arbejde… 11. september 2021 kl. 09.06

AF: PAW HALLANDSON

Trilogien om Østerbroskolen part 3 09. september 2021 kl. 20.36

Annonce

ANNONCE