cookie-og-privatlivspolitik
Kulturminister Joy Mogensen (S) deltager med "fjern-hilsen" til de 14 nye digterruter, når der åbnes for dem 18. juni. Her kan man se den foreløbig eneste lokale digterrute i projektet.

2

Billeder

Kulturminister Joy Mogensen (S) deltager med "fjern-hilsen" til de 14 nye digterruter, når der åbnes for dem 18. juni. Her kan man se den foreløbig eneste lokale digterrute i projektet.
Foto: PR-foto

Guldborgsund

Danske digtere på nye måder i naturen

Danske Digterruter åbner med foreløbig 14 ruter fordelt over hele landet - Starten går på Lolland.
12. juni 2021 kl. 14:58 Af Kim Møller Pedersen

FAKTA
Projektet Danske Digterruter er et net af landsdækkende ruter, der inviterer danskerne ud i naturen for at opleve litteraturen. Det sker i samarbejde mellem forskere fra SDU og digterhjem, museer, foreninger og selskaber.
Idémanden bag projektet er professor emeritus Johannes Nørregaard Frandsen, SDU.
Nordea-fonden har støttet projektet med 5,7 millioner kroner.
www.danskedigterruter.dk vil det være muligt at læse meget mere om Danske Digterruter, som åbner 18. juni med de første 14 digterruter fordelt rundt om i landet.
Til efteråret åbner yderligere otte digterruter.
Museet Aarestrups Hus har åbnet sæson 2021 med faste åbningsdage onsdag-torsdag klokken 14-17 i perioden 23. juni til 27. august - men derudover altid efter aftale.

ØSTLOLLAND Hovedindvielsen foregår i Nysted, når 14 digterruter fordelt ud over hele landet indvies på fredag i næste uge.

Til efteråret følger i øvrigt yderligere indvielse af otte nye ruter i projektet Danske Digerruter.


Særligt indbudte gæster

Men i næste uge er det i digteren Emil Aarestrups hus - også kendt som Museet Aarestrups Hus i Adelgade 80 i Nysted - der dukker repræsentanter fra Syddansk Universitet (SDU), Odense samt Nordea-fonden, Guldborgsund Kommune og museets egne medlemmer og venner op til reception og fejring af et par års forudgående arbejde med projektet Danske Digterruter.

Kulturminister Joy Mogensen (S) vil i forbindelse med festlighederne også deltage via video med en hilsen til alle ruter samtidig. Også lokalt i Nysted er der i den halvandet år lange arbejdsproces fordelt ud på en gruppe bestående af seks lokale frivillige samarbejdet tæt og konstruktivt med ledelsen i Odense, som består af folk fra SDU og H.C. Andersen Centret.

- Og for vores vedkommende har vi naturligvis også samarbejdet med Guldborgsund Kommune. Her har vi fået rigtig god hjælp undervejs, og det er blevet til nogle meget fine skilte langs ruten med QR-koder, som man bare kan koble sig på undervejs, fortæller Henning Jørgensen, som er formand for det, der efter en vedtægtsændring for ganske få dage siden nu fremover hedder Foreningen Museet Aarestrups Hus.

Annonce

5.000 brochurer ligger også klar til åbningsdagen i næste uge med meget mere information om turen rundt i Nysted By og her de 10 lyriske og aktive poster undervejs. Og naturligvis er det en forventningsfuld formand for den lokalt engagerede museumsforening, der nu ser frem til kulminationen på det store forarbejde.

- Vi kommer nok til at slappe en smule af oven på alt det her. Det har krævet mange kræfter at være en del af det store projekt, ingen tvivl om det. Men det er så også en ekstra og helt uventet appelsin i turbanen, at selve hovedindvielsen af alle de nye danske digterruter i hele landet kommer til at foregå her i Nysted. Det er vi naturligvis meget beæret over, siger Henning Jørgensen.

Lydposterne på digterruten i Nysted er foreløbig de eneste af sin slags på Sydhavsøerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE