cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

De rigtige uddannelser skal tiltrække studerende

Det nytter ikke med små filialer af Københavns Universitet, når studerende skal få øje på Nykøbing, mener byrådskandidater, der peger på et godt studiemiljø.
24. oktober 2021 kl. 09:17 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Guldborgsund Kommune arbejder på at få flere uddannelser til Nykøbing.

Konkret forsøger man for tiden at få trukket den nye afdeling af fængselsbetjentuddannelsen til, og netop den fremhævede Ole K. Larsen (V), da byrådskandidater diskuterede uddannelse på Folketidendes digitale folkemøde.

- I Storstrøm Fængsel er man jævnligt nødt til at lukke afdelinger, fordi der ikke er personale nok, fortalte han og tilføjede:

- Det skal være de rigtige uddannelser, vi skal have til. Jeg hører ofte, at hvis man kan få et universitet til at sætte et skilt op med, at nu har vi en afdeling i Nykøbing, så vil det være et succeskriterie i sig selv. Det mener jeg faktisk ikke, at det er, for vi skal have uddannelser med kvalitet.

Han ønskede at få erhvervs-, akademi- og nogle professionsbacheloruddannelser til.

Annonce

Annemette Schønberg Johnsen (SF) var enig.

- De bredere universitetstilbud kræver også, at der er en pondus i det, og der er noget studiemiljø, og det kan være svært, hvis det kun er en lille udflytterafdeling. Vi skal ikke drømme om at få en filial af Københavns Universitet eller RUC (Roskilde Universitetscenter, red.), sagde hun og fortsatte:

- Vi har mere brug for nogle uddannelser, som målretter sig jobs, vi også kan tilbyde. Der skal man også kunne se, at hvis man tager en uddannelse i Nykøbing, så får man måske lyst til også at tage et job, og der skal også være et godt arbejdsmiljø og nogle gode vilkår, som man kan se frem til.

Ifølge Henning Østergaard-Christensen (KD) er det vigtigt at høre erhvervslivet, hvad der er behov for, når man ønsker at åbne nye uddannelser lokalt.

- Det skal være noget, de kan bruge til noget, sagde han, der mente, at man skal lytte til de unge, hvis der skal trækkes flere studerende til.

Annonce

- Vi kan ikke gøre Nykøbing til København, men vi kan se på, hvad de unge gerne vil og prøve at gøre noget ved det.

Ole K. Larsen mente, at kommunen allerede er på rette vej i arbejdet med at tiltrække studerende.

- Det er et spørgsmål om at skabe miljøer, der er attraktive for unge mennesker. Vi har givet garanti for, at de kan få bolig, når de kommer til Guldborgsund. Og den udvikling, vi har med frihavnen, hvor vi får et helt nyt miljø med livemusik med mere, vil være meget tiltalende for unge mennesker.

Annemette Schønberg Johnsen mente, at der skulle gøres mere i den retning, og så nævnte hun det interessante by- og natteliv som en vigtig faktor: "Det har vi heller ikke så meget af, men det kan jo komme, efterhånden som der kommer en større kundegruppe til det".

Dertil et stærkt biblioteksvæsen, der kan understøtte studierne, herunder med studierum, god offentlig transport, hvis de kommer fra andre byer til Nykøbing. Og så er der boliger.

Annonce

- Der kan også komme studerende, der har familie i forvejen, og der skal være mulighed for at få en billig lejlighed. Det kniber det efterhånden med i Nykøbing, sagde hun.

Hun nævnte desuden tendensen til, at de unge bosætter sig, hvor de har uddannet sig. Men hun mente stadig, at de lokale unge burde søge ud og opleve noget andet.

- Det er sundt at komme ud og se verden, og det er måske mindre vigtigt, om det er de samme unge, der kommer tilbage igen, sagde hun, efter at Ole K. Larsen udtrykte ambitionen om at trække de unge hjem.

- Jeg håber, at mine børn flytter væk en periode og får nogle oplevelser. Det er en styrke for vores unge mennesker, at de rejser ud i verden og bliver klogere og dygtigere.

Se hele debatten om uddannelser i valgsektionen på www.folketidende.dk, hvor der i den kommende tid kommer endnu flere politiske debatter med lokale kandidater.

AnnonceKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE