cookie-og-privatlivspolitik
En slange er en ganske håndgribelig størrelse at arbejde med.

6

Billeder

En slange er en ganske håndgribelig størrelse at arbejde med.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Der er mange veje at gå

7. klasse drog torsdag ude i virkeligheden for at se, hvordan det er at arbejde med dyr.yr på Masnedø.
04. juni 2021 kl. 18:20 Af Andreas Johansen

MASNEDØ De gymnasiale uddannelser er de unges foretrukne ungdomsuddannelse viser en gennemgang af tallene for eleverne, der i 2020 forlod folkeskolens 9. eller 10. klasse.

72 procent af de elever, der forlod folkeskolen sidste år, søgte om at begynde på en gymnasial uddannelse på den anden side af sommerferie.

Men der er behov for dygtige hænder ude i virkeligheden.

For at vise skoleeleverne, at der er mange spændende og gangbare veje ind i uddannelseslivet, var 7. klasserne på Nørre Alslev Skole torsdag ude i virkeligheden for at se, hvordan det er at arbejde et sted som Øens Dyr på Masnedø.

- Vi tager de unge mennesker med ud på et virksomhedsbesøg. De har gået i skole i årevis, og de ved, hvad det vil sige at være skolelærer, og det kan være, de har et indblik i deres forældres job, men vi prøver at give dem et indblik i virkeligheden. Derfor er vi her hos Øens Dyr og på Storstrømsbroen, hvor den anden 7. klasse er lige nu, forklarer ungdommens uddannelsesvejleder ved Guldborgsund Kommune, Lise-Lotte Schlegel-Sørensen.

Annonce

Og indblikket i den virkelige verden, hvor skolebænken er byttet ud med en mere håndgribelig tilgang til jobbet som for eksempel dyrepasser, hvem der er en del af hos Øens Dyr, er et hit, viser en rundspørge blandt eleverne.

- Jeg har jo glædet mig til denne her dag. Vi kommer ud og oplever noget andet, og det har været en rigtig god dag indtil videre. Jeg har faktisk selv overvejet at blive dyrepasser, og jeg har lært noget, synes jeg, forklarer Emma Jensen.

- Jeg har hørt lidt om dyrene. Det var ret fedt. Det er en fed dag, hvor vi har lært lidt om det at være dyrepasser, uddyber klassekamerat Cajsa Christensen.

Efter corona, der har resulteret i en masse undervisning online, har dage som denne stor værdi for de unge, forklarer Lise-Lotte Schlegel-Sørensen.

- De har siddet meget hjemme, og det er rigtig godt for de unge mennesker at komme ud og opleve noget sammen. Og når vi er færdige her, skal vi selvfølgelig hjem og reflektere over, hvad det er, vi har lært, siger Lise-Lotte Schlegel-Sørensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE