cookie-og-privatlivspolitik
Livredder Winnie Hansen oplever, at gæsterne er vant til restriktioner. Der er ingen sure miner, hvis hun må bede et par stykker om at træde op fra det populære varmtvandsbassin på grund af plads-restriktioner.

2

Billeder

Livredder Winnie Hansen oplever, at gæsterne er vant til restriktioner. Der er ingen sure miner, hvis hun må bede et par stykker om at træde op fra det populære varmtvandsbassin på grund af plads-restriktioner.
Foto: Maria Glasius Lange

Guldborgsund

Der er plads til flere i svømmehallen

Svømmecentret i Nykøbing forbereder sig på en større renovering af omklædningsrummene - en renovering, der ikke var mulig at lave under nedlukningen.
01. juli 2020 kl. 19:10 Af Maria Glasius Lange

Annonce

NYKØBING Det er nu 14 dage siden, at de to svømmecentre i Nørre Alslev og Nykøbing fik lov til at genåbne.

Det kunne langt fra ske fra den ene dag til den anden, i og med at det tager otte dage at få vand- og lufttemperaturen op på det normale, og fordi at der skal sendes vandprøver til et laboratorium. Det forklarer driftsleder Dan Toxværd og tilføjer, at de to svømmecentre blev lukket så meget ned, at man sparede 75 procent af det normale energiniveau.

Men genåbningen er alligevel sket som håbet og med stor forståelse fra gæsterne, siger Kirsten Vestergaard, halinspektør for Guldborgsund Hallerne.

Derfor kunne man fra i mandags også bruge sauna og infrarød sauna - dog med restriktioner i forhold til antal.

- Vi synes alligevel, at det giver mening at åbne de to rum, da flere gæster kommer udelukkende for den infrarøde sauna af sundhedsmæssige årsager, siger Mark Stig Andersen, der leder Guldborgsund Hallerne.

Der er personale i baderummene til at sikre sig, at alle interesserede kan komme til. De desinficerer hvert skab efter brug og holder øje med, at antallet af gæster i hvert baderum ikke overstiger 39.

Hvis et omklædningsrum er fyldt, tager de kontakt til receptionen, som beder nye gæster om at vente lidt, før de går videre.

Inde i selve svømmecentret er der også en maksimum-kapacitet i de enkelte bassiner, ligesom skilte langs bænke og på trappen op til vipper og rutsjebane beder folk om at holde afstand.

Og gæsterne takler restriktionerne godt, forklarer livredder Winnie Hansen.

- Man kunne frygte, at de ville blive trætte af ikke at kunne opholde sig i for eksempel varmtvandsbassinet, hvor der må være 24 personer. Men det bliver de ikke. De tager det enormt flot, siger hun.


Sikkert sted at besøge

Men selv med pladsbegrænsninger i baderum og bassiner er der plads til flere gæster. I hverdagene er det primært de faste morgensvømmere, der kommer forbi, og Mark Stig Andersen kan være bange for, at nogle stadig holder sig lidt tilbage.

Hvor der på en normal lørdag kommer 250 gæster, var der sidste lørdag blot 60 besøgende. Men han understreger, at man med tryghed i maven kan komme forbi.

- Genåbningsplanerne kom ikke ud af den blå luft. Vi var syv personer, personale og ledelse, der satte os sammen og i detaljer lagde en plan. Og jeg tror, at det er grunden til, at genåbningen er gået så godt.

Han medgiver, at det havde været smart at lave den temmelig gennemgribende renovering af baderummene i Nykøbing, imens svømmecentret var lukket ned. For det hele var planlagt. Det var bare ikke muligt at få fat i håndværkere og de materialer, som skal bestilles hjem. Også her har coranaen sat sine spor.

Renoveringen vil derfor begynde i midten af august og efter planen vare i 20 uger. Gæster kan stadig bruge en del af baderummet, imens en anden del er lukket. Men der vil komme en yderligere begrænsning for pladsen. I sidste ende skal det sikre et moderne baderum, der syner flottere og rummer skabe med chiparmbånd frem for en nøgle. Et tiltag, de anser som langt mere brygervenligt end det nuværende armbånd med nøgle.

- Vi håber på lidt forståelse fra gæsterne, for vi vil hellere tilbyde besøg i begrænset omfang end at skulle lukke centret ned. Igen, siger Mark Stig Andersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce