cookie-og-privatlivspolitik
Det er langt fra alle butikker i Nykøbing, der kommer styrket ud af nedlukningen. Tværtimod, mener formand Jan Koch, Vores Nykøbing, der her ses sammen med erhvervs- og citychef André Andersen.
Det er langt fra alle butikker i Nykøbing, der kommer styrket ud af nedlukningen. Tværtimod, mener formand Jan Koch, Vores Nykøbing, der her ses sammen med erhvervs- og citychef André Andersen.
Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Guldborgsund

Detailhandelen hårdt medtaget

Vores Nykøbing frygter, at op mod 10 procent af de handlende på hovedstrøget i Nykøbing må lukke i 2021.
01. marts 2021 kl. 07:10 Af Jesper Bøgh

NYKØBING I dag, mandag, kan udvalgsvarebutikker op til 5.000 kvadratmeter åbne.

Den nyhed stod at læse i avisen torsdag, hvor forretningschef Thomas Rasmussen, Handel & Oplevelser i Business Lolland-Falster, i den forbindelse udtrykte glæde.

Han blev blandt andet citeret for at sige, at han håber, at mange detailhandelsdrivende vil komme styrket ud af nedlukningen.

- Mange har været tvunget til at se på omkostninger og i højere grad tænke i digitale løsninger. Det kan vise sig at få en positiv effekt på langt sigt. Især de mindre detailhandelsforretninger har været omstillingsparate. Men der vil også være en anden gruppe, der må lukke. Men flertallet vil tilhøre den første gruppe, sagde Thomas Rasmussen.

Den udtalelse falder ikke i god jord hos formand Jan Koch, Vores Nykøbing.

Annonce

- Jeg undrer mig over, at man kan vurdere, at detailhandelen vil komme styrket ud af fire måneders tvangslukning de seneste 12 måneder. Mange brænder inde med varer, der ikke kan sælges, og der vil også være nogle, der vil have svært ved at betale den udskudte moms og A-skat, når den skal betales, lyder det fra Jan Koch.

Han erkender, at det er lykkedes nogle forretningsdrivende at få skabt omsætning via eksempelvis webshopper og sociale medier.

- Men ud af de cirka 170 forretningsdrivende i Nykøbing så tæller den del under 10, vil jeg vurdere. Mange har det virkelig svært. Så det er en fejlagtig opfattelse, som man fra Business Lolland-Falsters side giver udtryk for, lyder bandbullen fra Jan Koch.

- Hvor mange af de 170 forretningsdrivende i Nykøbing, vil du vurdere, kommer til at dreje nøglen om i 2021?

- Det er altid svært at spå om fremtiden. Det kommer an på eventuelle nye nedlukninger, og hvordan det ellers kommer til at gå resten af året. Men jeg frygter, at 10 procent af hovedstrøget i Nykøbing vil lukke i år, men jeg håber det sandelig ikke, siger Jan Koch og tilføjer:

Annonce

- Derfor er det også meget, meget afgørende, at kunderne fra mandag, hvor vi igen slår dørene op, bakker op som aldrig før i de lokale butikker, lyder opfordringen fra Jan Koch.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE