cookie-og-privatlivspolitik
De røde forbudsskilte er for længst forsvundet, men erstattet af nye, hvide skilte.

3

Billeder

De røde forbudsskilte er for længst forsvundet, men erstattet af nye, hvide skilte.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Digelaget holder stadig fast

- Digelagets opgave er, at beskytte de 8.000 boliger, der ligger bag diget, siger formanden.
25. januar 2020 kl. 07:10 Af Andreas Johansen

Annonce

SYDFALSTER Guldborgsund Kommune melder i en pressemeddelelse ud, at de er glade for, at der ikke længere hænger forbudsskilte på diget, der ikke tillader cykling. Men Det Falsterske Digelag har ophængt nye skilte, der ikke forbyder cykling, men høfligt henstiller til digets brugere om ikke at cykle. Og det er Guldborgsund Kommune ikke tilfreds med.

- De skilte skal ned nu! Alle kan cykle på diget, det skal der ikke rejses tvivl om. Og det gør digelaget med de her skilte. Vi er i dialog med politiet om skiltene, og vi kræver at digelaget piller de her hjemmelavede skilte ned, udtaler Peter Bring-Larsen (G).

Imens kigger Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi på, hvorvidt de nye skilte, der ikke forbyder, men høftligt henstiller, at man ikke cykler, er lovlige. Indtil videre ligger sagen dog stadig på juristernes bord.

- Det der sker nu er, at juristerne hos kommunen og politiet kigger på, om man stadigvæk har en overtrædelse af påbuddet om at fjerne skiltene fra kommunen. Der ligger den stadig til juridiske vurderinger, forklarer Casper Andersen, sekretariatsleder hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Diget har ikke ændret sig. Kommunen mener så, at de har et ønske om at få cykling på diget. Man må åbenbart ikke have færdselstavler hængende, selvom vi havde dem der i mange år, men nu har vi så stillet andre skilte op, som ikke er forbudstavler. Det synes kommunen ikke om, udtaler Søren Bjerregaard, formand for Det Falsterske Digelag.

Digelagets formand har kun én interesse:

- Vi er valgt til at beskytte området, og for at kunne beskytte dem, der bor bag diget, skal vi have et dige, der er i orden.  Det er ikke bare noget, vi har grebet ud af luften. Rapporterne fra COWI og andre siger, diget ikke er beregnet til færdsel. Vi fortsætter i det spor, vi hele tiden har gjort, og vi står fast, for det er vores ansvar. Vi kan tydeligvis ikke blive enige, for begge parter står fast på deres holdninger, forklarer Søren Bjerregaard.

Han frygter, at Guldborgsund Kommune prøver at presse digelaget til at bygge et nyt dige.

- Jeg tror inderst inde, at de prøver at presse os til at bygge et nyt dige. Men det er ekstremt dyrt. Det vi har nu er egentlig godt, men det er ikke bygget til ret meget færdsel. Vores opfattelse er, at diget ikke tåler mere færdsel, end der er i dag, siger formand Søren Bjerregaard.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce